2024. április 20. - Tivadar

Gyurcsány a demokráciát hozza helyzetbe?

Az MSZP szerint Gyurcsány Ferenc szerepvállalása a március 19-ei Magyar Demokratikus Charta által szervezett rendezvényen nemcsak a párt, de a demokratikus oldal érdekeivel is egybeesik.
2010. március 9. kedd 20:31 - HírExtra
Az MTI kedden délután számolt be arról, hogy Gyurcsány Ferenc összegző beszédet mond Magyarországról, az elmúlt évekről és a tennivalókról március 19-én, a Magyar Demokratikus Charta nyilvános rendezvényén. Az MTI úgy tudja, a szervezet azért március 19-én tartja ezt a nyilvános rendezvényt, mert 1944-ben ezen a napon lépték át a német csapatok Magyarország határát.

Nyakó István, az MSZP szóvivője az MTI-nek kedden kora este azt mondta: ahogy haladunk március 19-e felé, egyre nyilvánvalóbb, hogy a Fidesz-Jobbik által kijelölt jobboldali tengellyel szemben csak az MSZP maradt. Hozzátette: a demokratikus oldal csak az MSZP körül szervezhető meg.

Kitért arra, a Magyar Demokratikus Charta, mint civil szervezet aktivizálódása és tervezett rendezvénye is ezt a ráeszmélést mutatja. Az ugyanis, hogy az egyik vezető szocialista politikust, az MSZP mellett kampányoló Gyurcsány Ferencet kérték fel vezérszónoknak, jól mutatja, hogy a demokratikus oldalnak a Mesterházy Attila vezette lista mögött kell felsorakoznia - jelentette ki.

Nyakó István közölte: Gyurcsány Ferenc szerepvállalása ezért beleillik a március 16-ával kezdődő új kampányszakaszba. Azt az MSZP vezetése nemcsak a párt, de a demokratikus oldal érdekeivel is egybeesőnek tartja - fűzte hozzá a szóvivő.

Gyurcsány Ferenc az elmúlt hónapokban szinte mindig zárt pártfórumokon beszélt, nyilvános eseményen hosszú ideje nem szólalt fel.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását