2024. május 18. - Erik, Alexandra

Szívbeteg diákot rugdosott a tanár

Brutális diákverésre derült fény: a 11 éves szívbeteg kisdiákot fejbe és hadba rúgták, mert visszabeszélt az agresszív, lekezelő tanerőnek. Egyedi eset, vagy általános gyakorlat?
2010. március 5. péntek 14:10 - Pásztor Balázs
Mivel sok helyen tanárverés, és diákok közti súlyos erőszak szerepel a hírekben, íme némi ízelítő az ellentétes oldalról: fejbe és mellkason rúgott egy szívbeteg, nevelési problémákkal küzdő gyereket tanárja - hogy karjának többszöri kicsavarásáról, és az emberhez nem méltó jelzőkről ne is beszéljünk. A tanár ellen folyik a vizsgálat, az iskolaigazgató szerint valószínűleg fegyelmit kap, szülők viszont aggódnak, ugyanis Márkot e hónap végén műtik.

– Rakás szarnak nevezett, és amikor visszabeszéltem, nekem esett – tette hozzá a 11 éves fiú. Az eset nem először fordult elő, legutóbb egy hete szorította sarokba a rémülettől síró szívbeteg kiskamaszt a tanár. A furcsa nevelési módszer véletlenül derült ki: Márk osztálytársa mesélte el otthon, mi történt, ők szóltak Márk szüleinek.

- A fiam tanulási, beilleszkedési zavarokkal küzd, nevelési tanácsadóhoz járunk. A tanára nem csak erről, de szívproblémájáról is tud. Pluszér van a szívében, ha felidegesítik, háromszázra felmehet a vérnyomása - állítja Márk édesanyja, Haáz Anita. – Két hete a férjemnek csak annyit mondott, hogy Márk elhagyja a helyét órákon. Konfliktusról, visszabeszélésről szó sem volt. Egy gyerekkel nem lehet így bánni, pláne, hogy a fiunk szívét március 30-án műtik!
Forrás: Bors/HirExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

kacsaja
2010. június 23. 01:04
Ez így szokott lenni.. Általában megy a TV-be, hogy a diákok ütik a tanárokat.. De miért? Mert a tanárok agresszívak! Jó, ezt el kell ismerni, hogy mindenhol van egy-két szemtelen diák.. De akkor sem jogosítja ez fel arra a tanárt, hogy egy diákot terrorizáljon. Én is szívbeteg vagyok és teljesen ismerős ez a szituáció! Nálunk is előfordult már ilyen, nem egyszer.. Először még csak hangosabban kiabált a tanár.. Utána már a falat ütötte.. Utána kezdődött el minden.. Kiabálás a diákokkal, csúnya beszéd (a legdurvább: a rákos g*** follyon a szádon).. Utána amikor meguntam ezt a tanárhoz nem méltó magatartást és vissza mertem szólni ki lettem zavarva a teremből.. Persze meg is értettem, hát hogy merészeltem egy tanárnak visszaszólni, amikor ő is sérteget és kifáradtam a teremből.. De amikor becsuktam magam után az ajtót, az ismét kinyílt és kirontott a tanár.. Jött felém felemelt kézzel, én pedig lépkedtem hátra fele ijedtségembe.. Persze amikor kinyílt a mellettünk levő terem ajtaja, akkor a tanár szépen leengedte a kezét maga mellé és így szólt hozzám: "Legközelebb ne forduljon ez elő." és visszament az osztályterembe.. Persze a mellettünk levő osztálynak a tanára odajött hozzám, hogy mi volt ez a hangzavar.. Én mindent elmeséltem neki, ő tovább adta az információt az igazgatóhelyettesnek és ennyit mondtak: "Néha egy tanárnak is lehetnek rossz napjai."
Persze én nem várom el, hogy kivételezzenek velem, mert szívbeteg vagyok.. De egy tanár ne veszélyeztesse az egészséges állapotomat! Ennyit erről! Nem csak azt kell nagy dobra verni, hogy egy diák nekiment a tanárnak blabla.. És amikor ez fordítva van? Márpedig biztos nem csak velem, meg a kisfiúval történt ez meg!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását