Szívbeteg diákot rugdosott a tanár

Brutális diákverésre derült fény: a 11 éves szívbeteg kisdiákot fejbe és hadba rúgták, mert visszabeszélt az agresszív, lekezelő tanerőnek. Egyedi eset, vagy általános gyakorlat?

Mivel sok helyen tanárverés, és diákok közti súlyos erőszak szerepel a hírekben, íme némi ízelítő az ellentétes oldalról: fejbe és mellkason rúgott egy szívbeteg, nevelési problémákkal küzdő gyereket tanárja - hogy karjának többszöri kicsavarásáról, és az emberhez nem méltó jelzőkről ne is beszéljünk. A tanár ellen folyik a vizsgálat, az iskolaigazgató szerint valószínűleg fegyelmit kap, szülők viszont aggódnak, ugyanis Márkot e hónap végén műtik.

– Rakás szarnak nevezett, és amikor visszabeszéltem, nekem esett – tette hozzá a 11 éves fiú. Az eset nem először fordult elő, legutóbb egy hete szorította sarokba a rémülettől síró szívbeteg kiskamaszt a tanár. A furcsa nevelési módszer véletlenül derült ki: Márk osztálytársa mesélte el otthon, mi történt, ők szóltak Márk szüleinek.

- A fiam tanulási, beilleszkedési zavarokkal küzd, nevelési tanácsadóhoz járunk. A tanára nem csak erről, de szívproblémájáról is tud. Pluszér van a szívében, ha felidegesítik, háromszázra felmehet a vérnyomása - állítja Márk édesanyja, Haáz Anita. – Két hete a férjemnek csak annyit mondott, hogy Márk elhagyja a helyét órákon. Konfliktusról, visszabeszélésről szó sem volt. Egy gyerekkel nem lehet így bánni, pláne, hogy a fiunk szívét március 30-án műtik!
Forrás: Bors/HirExtra