2024. május 20. - Bernát, Felícia

Európának le kell győznie a kapitalizmus válságát

Orbán Viktor szerint Európának nincs más választása, mint legyőzni a kapitalizmus válságát, ehhez valós emberi munkára és "állandóságtudatra" van szükség, nem lehet ugyanis folyamatosan átmeneti állapotban élni.
2010. március 4. csütörtök 10:52 - HírExtra
Európának sokkal világosabban ki kell mondania, hogy a munkát támogatja, a spekulációt pedig ellenzi - mondta a Fidesz elnöke az Európai Néppárt EP-frakciója vezetésének budapesti ülésén csütörtökön.

Hangsúlyozta, elsőbbséget kell adni a "termelő kapitalizmusnak", a "pénzkapitalizmust" pedig nagyon egyértelmű, szigorú szabályok közé kell szorítani. Közölte: a szociális piacgazdaság az, amely elsőbbséget ad a munkának és a termelésnek.

Orbán Viktor szerint egy vezetésre vállalkozó politikusnak, politikai közösségnek egyetlen dologtól kell félnie, a félelemtől. Ha egy közösség, egy nemzet, egy politikai család szembe néz a kihívásokkal, akkor semmi oka a félelemre. Mint mondta, Európa akkor volt erős, akkor nem rettegett semmitől, amikor volt közös célja. Orbán ilyen célnak nevezte a II. világháború után a tartós európai béke megteremését, ez Európai Unió létrehozását, Európa újraegyesítését.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását