2024. május 18. - Erik, Alexandra

Fidesz: Gyurcsányék politikai célokra használták a titkosszolálatokat

A Gyurcsány-korszak MSZP-kormányai az elmúlt években rendre politikai célokra használták a titkosszolgálatokat, ami a demokrácia elleni bűncselekmények egyik legsúlyosabb fajtája - írta az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében a Fidesz helyettes szóvivője.
2010. március 2. kedd 20:02 - HírExtra
Cser-Palkovics András a polgári titkosszolgálatokat irányító tárca nélküli miniszter nyilatkozatára reagálva kijelentette, hogy a következő kormány fel fogja deríteni ezeket az eseteket, és a felelősöket jogállami keretek között el fogja számoltatni.

Juhász Gábor miniszter a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok megalakulásának 20. évfordulója alkalmából tartott ünnepségen kedden a fővárosi Stefánia Palotában arról beszélt, hogy a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok a nemzet befektetésének tekinthetők, amelynek hozadéka a biztonság és a szabadság.

A polgári nemzetbiztonsági szolgálatok állományának szilárd értékrendje, erkölcsi tisztasága, a köztársaság iránti feltétlen lojalitása az, ami garantálja a teljesítményt - szögezte le a miniszter.

Emlékeztetett rá: a nemzetbiztonsági szolgálatok a demokratikus államrendet védelmezik és működésüket Európa egyik legszigorúbb nemzetbiztonsági törvénye szabályozza. Példaként említette, hogy a szolgálatok feletti ellenőrzésre jogosult nemzetbiztonsági bizottságnak mindig ellenzéki elnöke van.

"A nemzetbiztonsági szolgálatok nem szolgálhatnak sem pártközi, sem pártbeli összetűzések keretéül, mert az veszélyeztetné alkotmányosságukat, törvényességüket" - mondta, megjegyezve, hogy ez alapvető nemzeti érdek.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását