2024. április 28. - Valéria

Téli olimpia: befejeződnek a játékok

Kétórásra tervezik a vancouveri téli olimpia záróünnepélyét, amelyen a magyar zászlót a csapatból legjobban szerepelt versenyző, Huszár Erika viszi majd.
2010. február 28. vasárnap 14:06 - HírExtra
"Négy éve Torinóban, a záróünnepélyen is én vittem a zászlót. Természetesen nagyon örülök és rendkívüli megtiszteltetésnek érzem az újabb felkérést – idézte Huszár Erikát a Magyar Olimpiai Bizottság honlapja a vasárnapi helyszíni beszámolóban. - Megvallom, nagyon elfáradtunk. Hosszú volt ez a két hét, hiszen úgyszólván az első napoktól kezdve csaknem az utolsóig versenyben voltunk. A remélt gyengébb rajt, a többszöri kizárás után kicsit idegeskedtünk. De azután sikerült helyezést szereznem, de a váltó nem úgy alakult, ahogyan szerettük volna. De szerencsére javítottunk, és valamennyien boldogok és büszkék vagyunk, hogy a magyar rövidpályás gyorskorcsolyázó sport megőrizte helyét Európa legjobbjai között."

Ami a helyi idő szerint 17:30 órakor - magyar órajárás szerint hétfő hajnali 2:30-kor - a BC Place Stadionban kezdődő záróünnepélyt illeti, a résztvevők a hagyományoknak megfelelően kart karba öltve, együtt, az olimpiai eszmét jelképezve békében, barátságban, csoportosan vonulnak fel. A hivatalos szónoklatokat koncert előzi meg, az oroszországi Szocsi is röviden bemutatkozik, majd a 2014-es olimpiai város polgármestere és a szervezőbizottság elnöke átveszi az olimpiai zászlót.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását