2024. május 18. - Erik, Alexandra

BKV-ügy: Kocsis túllőtt a célon?

Érthetetlennek és felháborítónak tartja a Well Reklámügynökség, hogy a korábban általuk leadott teljesítési dokumentumaik hogyan tűnhettek el BKV-nál, de - mint írják - az még inkább felfoghatatlan, hogy ha ezek a dokumentumok eltűntek, a BKV miért nem kéri el azokat újra a cégtől, mielőtt jogi útra terelné az ügyet.
2010. február 15. hétfő 06:52 - HírExtra
A Well MTI-hez vasárnap eljuttatott közleménye szerint a cég csak pénteken, a sajtóból szerzett tudomást arról, hogy a BKV a teljesítési dokumentumok hiánya miatt feljelentést tett, és vizsgálatot rendelt el a Well Reklámügynökséggel kötött korábbi szerződései miatt. A Well a szükséges jogi lépéseket megteszi - írták a BKV eljárására reagálva.
A BKV állítása szerint hiányzó dokumentumokra utalva megjegyzik: ha azok el is tűntek, akkor a teljesítést végző cégtől előbb újra el kellene kérni azokat, mielőtt a rágalmak megjelenhetnének a médiában.

Ha ugyanis ez történt volna, akkor kiderülhetett volna, hogy valamennyi a munkavégzéssel kapcsolatos dokumentum, bizonyíték megtalálható az ügynökségnél - hívták fel a figyelmet, hozzátéve: ezeket a vizsgálat alkalmával a hatóságok rendelkezésére bocsátják majd.

A Well Reklámügynökség a Combino bevezető kommunikációja kapcsán több olyan sajtóeseményt is megszervezett, amelyről a média szinte minden esetben tudósított is. Ilyen volt például a Combino indulása a bécsi Siemens gyárból, a Moszkva téri bemutató nagyrendezvény, a Megasztár villamos, a villamos vadászat, a Mesevillamos - sorolják, majd azt is megemlítik, hogy a Streetshield-kampányról is igen sok médium tudósított, s a bliccelés elleni sajtóhirdetések kreatív munkáit is átadták a BKV-nak.

A Bölcs Ádám ügyvezető igazgató által jegyzett közleményben idéznek a BKV 2006-os éves jelentéséből is, amelynek megfogalmazása szerint a cég is sikeresnek ítéli a Combino-s rendezvényeket és annak kommunikációját.

Pénteken jutott az MTI birtokába egy belső jelentés, amely szerint Kocsis István, a BKV vezérigazgatója feljelentést tett a rendőrségen több szerződés miatt, amelyek összesen több mint 100 millió forint kárt okozhattak a BKV-nak. A február 11-én kelt dokumentum szerint a tíz cég - az Európa Szolgáltató Kht., a Honeymood Filmgyártó Kft., a Me-ko Resti Kft., a Lax&Lex Kft., a Suvet Research Piac Média és Társadalomkutató Kft., a Max&Future Kft., a Média a Jövőért! Alapítvány, a Piatnik Budapest Kft., az SM System Kft. és a Well Reklámügynökség - olyan megbízást kapott a BKV-tól, amelyeknél teljesítési dokumentáció nem készült és a BKV számára több esetben gazdaságilag előnytelen volt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását