2024. április 29. - Péter

Választás 2010 - Fidesz: már az ajánlószelvényt gyűjtők megbízólevelét is hamisítják Tatabányán

Már a Fidesznek ajánlószelvényt gyűjtők megbízólevelét is hamisítják Tatabányán - közölte a párt megyei szervezete szombaton az MTI-vel.
2010. február 13. szombat 12:48 - HírExtra
A párt tájékoztatása szerint Tatabányán "tömegesen és szervezetten" élnek vissza a Fidesz nevével ismeretlen kopogtatócédula-gyűjtők, a város 67 szavazóköréből 15-ből kaptak már ilyen jelzéseket.

Mint írták, olyan is előfordult, hogy "Fidesz-logóval ellátott papírt mutatott fel valaki, így csalta ki a választópolgár ajánlószelvényét".

A párt felhívta a figyelmet arra, hogy aki a párt jelöltjére akarja adni ajánlószelvényét, azt csak a sajtóban már bemutatott, hiteles Fidesz-megbízólevéllel és igazolvánnyal rendelkező aktivistáinknak adja át az ajánlást.

A párt a visszaélések miatt az illetékes választási szervhez és a rendőrséghez fordul.

Jóri András adatvédelmi biztos még a választás kitűzése előtt kiadott ajánlásában felhívta a figyelmet arra, hogy a kezelt személyes adatok nagy száma miatt adatvédelmi szempontból kockázatos az ajánlószelvény-gyűjtés rendszere. A választópolgároknak azt javasolta, hogy az ajánlószelvények átadása, kitöltése során körültekintően járjanak el. Felhívta a figyelmet arra is, hogy a választópolgárok győződjenek meg arról, hogy az ajánlásokat gyűjtő személy valóban a párt képviseletében jár-e el.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását