2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Fidesz: ne gyűjtsenek a nevünkben mások ajánlószelvényeket

A Fidesz szóvivője felszólította a többi pártot és szervezetet arra, hogy ne gyűjtsenek a Fidesz nevében ajánlószelvényeket.
2010. február 12. péntek 19:08 - HírExtra
A Fidesz elnöki stábjának vezetője pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján felhívta más pártok és szervezetek figyelmét arra, hogy a Fidesz nevével visszaélve ajánlószelvényt gyűjteni bűncselekmény, és minden egyes ilyen ügyben a rendőrséghez fordulnak. Szavai szerint, ha valakinek nincs szüksége arra, hogy manipulatív módon gyűjtsenek számára ajánlószelvényt, akkor az a Fidesz.

Arra az újságírói kérdésre, mi a célja annak, hogy kétmillió ajánlószelvényt összegyűjtsenek, hiszen így a kis pártok elől veszik el a lehetőséget, úgy reagált: az országban nyolcmillió szelvényt lehet összegyűjteni, és ha nekik megvalósulnak az elképzelések, akkor is még hatmillió marad. A többi pártnak ez éppen elég merítési bázis - értékelte.

Szijjártó Péter álláspontja szerint ez a felvetés csak arról szól, hogy néhány párt előre magyarázza a bizonyítványát, amit "a szánalmas sirámok" kategóriájának minősített. Megjegyezte, a Fidesz az ajánlószelvények gyűjtése tekintetében soha nem állt ilyen jól, mint most, már százezres nagyságrend áll a rendelkezésükre.

Cáfolta, hogy pártjának gyűjtenének ajánlószelvényeket étkezési jegyért cserébe Szombathelyen. (Oroszvári Péter szocialista képviselőjelölt pénteken jelentette be: feljelentést tesz a választás rendje elleni bűncselekmény miatt, mert szerintük Szombathelyen törvénytelen ajánlószelvény-gyűjtés zajlik; az MSZP az ügy kapcsán a Fidesz esetleges érintettségét firtatta.)

Hangsúlyozta, beszélt a szombathelyi Fidesz-frakció vezetőjével, aki azt állítja: semmifajta hivatalos kapcsolatban nem állnak az MSZP által megnevezett emberekkel, nem volt és nem lehetett náluk a Fidesztől származó, valós meghatalmazás az ajánlószelvények gyűjtésére.

Szijjártó Péter arra az újságírói felvetésre, miszerint a telefonbeszélgetés egyik szereplője állítólag megerősítette, hogy a Fidesz megbízásából dolgozik, Szijjártó Péter azt válaszolta, hogy akkor hazudik.

Szintén újságírói kérdésre, mely szerint Lázár János fideszes képviselő a hódmezővásárhelyi polgármesteri hivatalba kérte a neki szánt ajánlószelvényeket, úgy válaszolt: nem tud ilyesmiről, de ha a szocialisták ezt be tudják bizonyítani, akkor tegyék meg a jogi lépéseket. (Az MSZP szóvivője beszélt arról pénteken, hogy Lázár János két nagy példányszámú helyi lapban is meghirdette, hogy az önkormányzatnál is le lehet adni a neki szánt ajánlószelvényeket, ami törvénytelen.)
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását