2024. április 29. - Péter

Fidesz: léptesse vissza az MSZP Hatvani Csabát!

Továbbra is azt követeli a Fidesz az MSZP-től, hogy léptesse vissza a kétszeresen gyanúsított Hatvani Csaba terézvárosi alpolgármestert a parlamenti képviselő-jelöltségtől.
2010. február 12. péntek 12:35 - HírExtra
Illés Zoltán, a Fidesz VI. kerületi országgyűlési képviselőjelöltje pénteki budapesti sajtótájékoztatóján az MTI csütörtöki híre alapján, amely szerint kiadvánnyal segíti ajánlószelvény-gyűjtő aktivistáinak munkáját az MSZP, emlékeztetett: a leporelló szól a korrupcióról is, amelynek legrosszabb tulajdonságaként említi, hogy "szétmarja" a közélet tisztaságába vetett bizalmat.

Illés Zoltán ezek alapján arra szólította fel a szocialista pártot, vonja le a konzekvenciákat, és a saját kiadványában közölt álláspontja értelmében vonja vissza a két büntetőüggyel kapcsolatban is gyanúsított Hatvani Csaba jelöltségét.

Az ellenzéki politikus szerint ugyanis felmerül a kérdés, hogyan lehetséges az, hogy "az egyik oldalon egy ilyen kiadvánnyal rukkol elő az MSZP, a másik oldalon pedig Hatvani Csaba a mai napig parlamenti képviselőjelölt".

A fideszes jelölt úgy fogalmazott: egyre nagyobb bajba kerül az MSZP, hiszen a fővárosi országgyűlési képviselőjelöltjeiről "egyre-másra derül ki", hogy különböző bűncselekmények gyanúja vetül rájuk. Nyilvánvalóan nem "magányos harcosokról" van szó, hanem olyanokról, akik az MSZP vezetésének tudtával tették a dolgukat - fűzte hozzá.
Illés Zoltán felidézte, már egy héttel ezelőtt is azt követelte az MSZP-től, hogy ha Hagyó Miklóst - aki nem is gyanúsított - visszaléptette a képviselő-jelöltségtől, akkor a két ügyben már gyanúsított Hatvani Csabát is vissza kellene léptetnie. A szocialista párt részéről azóta nem történt semmi, a felháborodás viszont egyre nagyobb - mondta tájékoztatóján.

Hatvani Csaba gyanúsításáról szólva az ellenzéki jelölt korábban közölte: az egyik ügy - amelynek 13 SZDSZ-es, illetve MSZP-s önkormányzati képviselő az érintettje - nagy kárt okozó hűtlen kezelés megalapozott gyanúját veti fel egy Andrássy út 47. szám alatti ingatlannal kapcsolatban.

Ezzel kapcsolatban pénteken megjegyezte, információk szerint az ezzel az üggyel összefüggő nyomozást meghosszabbították nyár elejéig.
A másik ügy felbujtóként elkövetett hivatali visszaélés vádja: felmerült ugyanis, hogy Hatvani Csaba utasítást adott arra, hogy "bizonyos személyek kocsijáról a kerékbilincset vegyék le anélkül, hogy fizettek volna bírságot" - ismertette.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását