2024. május 20. - Bernát, Felícia

Vitézy Dávid feljelentéseket tett rágalmazói ellen

Több tucat büntetőfeljelentést tett az elmúlt napokban a BKV-ügy kapcsán őt rágalmazók ellen Vitézy Dávid, a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) szóvivője.
2010. február 11. csütörtök 09:46 - HírExtra
Vitézy Dávid az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a feljelentések Horváth Csaba, "a szocialista papagájkommandó" összes többi tagja, valamint számos médiatermék ellen megtörténtek, köztük "az épp a BKV-ügy gyanúsítottjai által szerkesztett és tulajdonolt internetes lap" ellen is.

Az elmúlt napokban tett nyilatkozataik miatt büntetőfeljelentést tett Nyakó István és Budai Bernadett MSZP-szóvivők ellen is.

Vitézy Dávid közleményben hangsúlyozza: "a jövőben is minden olyan személy vagy médiatermék ellen büntetőfeljelentést teszek, amely a nevemet a BKV-nál történt bűncselekményekkel, vagy azok gyanúsítottjaival rágalmazó és lejárató módon összefüggésbe hozza".

Ismertetése szerint az elmúlt hetekben a BKV-nál lezajlott, a városházi politika legfelsőbb szintjeit elérő korrupciós botrányok kapcsán olyan nyilatkozatok és cikkek jelentek meg szocialista politikusok és a hozzájuk köthető médiatermékek részéről, "melyek azt a teljesen hazug és csak a bosszú által táplált látszatot keltik, hogy a BKV-nál zajló korrupciós ügyletekhez leleplezésükön kívül bármi más közöm volna, vagy a korrupt cégvezetőkkel a felügyelőbizottsági és VEKE-s tisztségeimből adódó kötelezettségeimen túl bármilyen ismeretségben, kapcsolatban lettem volna".

Mint fogalmaz, mindez érthető. A BKV felügyelőbizottságának Fidesz által delegált tagjaként "2007 eleje és 2009 vége között számos, a Hagyó Miklós szocialista főpolgármester-helyettes által hozott BKV-menedzsmenthez köthető, korrupciógyanús ügyletre irányítottam rá a média figyelmét és kezdeményeztem vizsgálatokat. A BKV vezérigazgatója által eddig megtett, jelenleg is zajló nyomozásokat eredményező büntetőfeljelentéseknek kivétel nélkül mindegyike a javaslatomra megindított belső ellenőrzési vizsgálatok nyomán történt".

Vitézy Dávid véleménye szerint a "bosszúhadjárat" célja az, hogy a szocialisták minden alap nélkül megpróbáljanak a BKV-mocsárba maguk mellé rángatni mindenkit, elsősorban azokat, akik kétes ügyleteiket feltárták. "Mindez persze évek óta folyik" - írja.
Hozzáteszi: ahogy Demszky Gábor főpolgármester hétfői nyilatkozatából is kiderült: Hagyó Miklós, Horváth Éva és Regőczi Miklós már 2008-ban közösen indítottak lejáratókampányt mások mellett civil szervezetük, a VEKE és személye ellen is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

bagi
2010. február 11. 12:20
Ez a takony tudhatná, hisz már a demokrációban nyílt ki a csipája, hogy ebben a nem éppen tökéletes vadkapitalizmusban is szólásszabadság van (egyelőre), tehát a véleményét bárkinek jogában áll megmondani - még a kormányzásra kéjesen készülő fideszesekről is és nem csak fordítva. a kormányt és tagjait éjjel-nappal a legmocskosabb módon alázni és hazudozni. Azt persze lehet - csak a Fideszes barmok sérthetetlenek és szeplőtelenek. Attól még lehet igaza sokmindenben a leVITÉZy-lett taknyosnak, csak a pereskedésekről kéne már leszokni ennek a KURVA ORSZÁGNAK, mely a sötét 50-és évek óta folytonosan a besúgók és pereskedők (feljelentők) országa. Nem lehetünk büszkék rá.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását