2024. május 19. - Ivó, Milán

MSZP: miért lépett vissza Orbán Anita?

Volt-e köze Orbán Anita fideszes képviselőjelölt visszalépésének ahhoz, hogy a rendőrség vizsgálja annak a cégnek a BKV-val kötött szerződéseit is, amelyben korábban férje volt az egyik vezető – tette fel a kérdést szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján Budai Bernadett.
2010. február 10. szerda 13:20 - HírExtra
Az MSZP szóvivője lapértesülésekre hivatkozva elmondta, hogy a Cemi nevű cég 287 millió forintot számlázott a BKV-nak tíz hónap alatt. Véleménye szerint ezzel a számmal felkerült a „tanácsadói szerződések dobogós helyére.”

Kijelentette, hogy a vizsgált időszakban Orbán Krisztián volt a cég egyik vezetője, akinek felesége - a hivatalos indoklás szerint – megrendült egészségügyi állapota miatt lépett vissza a képviselőjelöltségtől. Budai Bernadett azt mondta, ha ez valóban így van, akkor szeretne jobbulást kívánni, de elképzelhetőnek tartja, hogy Orbán Anita gyors visszalépéséhez köze van a Cemi által kötött BKV-s szerződésekhez.

A szóvivő emlékeztetett arra, hogy Orbán Krisztián közleményt adott ki az ügyben, de Budai Bernadett szerint ebben nem ad választ erre a kérdésre és nem cáfolja, hogy az adott szerződésekben anyagilag ne lett volna érdekelt.

Felvetette: a volt képviselőjelölt visszalépése csak egészségi állapotával magyarázható vagy „abba a sorba illeszkedik, mint a többi, a Fidesz rögtönítélő bírósága által a listáról leradírozott jelölt visszavonása”.

Orbán Krisztián szerdán közleményben tudatta, hogy a Cemi Tanácsadó Kft.-nél nem foglalkozott fővárosi tulajdonú cégekkel, 2007 őszétől pedig nem vett részt a kft. üzleti tevékenységében és nem kapott tőlük jövedelmet.

Orbán Krisztián azt írta: "2007. szeptember 1-től a Cemi Kft. semmilyen üzleti tevékenységében nem vettem részt, a Cemi Kft. 2007. augusztus 31. után keletkezett jövedelméből nem részesedtem, a 2007. decemberében alapított Cemi Zrt.-ben sem tisztségem, sem tevékenységem, sem tulajdonrészem nem volt. Annak létezéséről a sajtóból értesültem".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását