2024. május 19. - Ivó, Milán

Az MSZP szerint a Fidesz durván nyomul

Durva, kíméletlen fideszes nyomulásnak” tartja a Csongrád megyei választási bizottságok gyakran két évtizede dolgozó tagjainak lecserélését Kozma József, az MSZP szegedi elnöke.
2010. február 10. szerda 16:15 - HírExtra
Csongrád megye fideszes vezetése először az önkormányzati hivatal munkatársait, majd az elbocsátásokat levezénylő főjegyzőt menesztette, a legújabb fejlemény pedig a választási bizottságok tagjainak lecserélése - mondta a szocialista politikus szerdai szegedi sajtótájékoztatóján.

A választások tisztasága fölött őrködő testület tagjainak kijelölése során a megyei közgyűlés egyetlen egy szempontra a fideszes párthűségre” volt figyelemmel. A választási bizottságokból gyakran 1990 óta megbízhatóan dolgozó, munkájukat közmegelégedésre végző személyeket tettek ki, s helyükre olyanokat állítottak, akikről egyet tudunk biztosan: megfelelnek a fideszes párthűség követelményeinek” - fogalmazott az országgyűlési képviselő.

A korábbi választások során a megyei főjegyző az érintett települések jegyzőinek javaslata alapján jelölte a választási bizottságok tagjait, s róluk konszenzussal döntött a megyei közgyűlés - tudatta Kozma József.

A világon, különösen a politikában semmi sem történik véletlenül - hangsúlyozta a politikus, hozzátéve: így felmerül a kérdés, mi lehet a célja a választási bizottságok megváltoztatásának.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását