2024. május 17. - Paszkál

MSZP: Mesterházynak nem kell bocsánatot kérnie

Az MSZP szerint Mesterházy Attila miniszterelnök-jelöltnek nincs miért bocsánatot kérnie, hiszen tény, hogy a magyar társadalom politikailag megosztott, ami az orvosi rendelőkben is érzékelhető.
2010. február 9. kedd 13:20 - HírExtra
Kökény Mihály, az Országgyűlés Egészségügyi Bizottságának szocialista elnöke kedden a fideszes Pesti Imre sajtótájékoztatójára reagálva közölte: a Fidesz folyamatosan félremagyarázza az MSZP miniszterelnök-jelöltjének az orvosokkal kapcsolatban egy lakossági fórumon tett kijelentését.

A kormánypárti képviselő MTI-hez eljuttatott közleménye szerint "tény, hogy a társadalom politikai meggyőződés mentén mélyen megosztott. Tény, hogy ez a megosztottság a munkahelyek, s így az orvosi rendelők mindennapjaiban is érzékelhető".

Kökény Mihály szerint az is tény, hogy erről a megosztottságról a Fidesz tehet a politikát az utcára és a munkahelyekre vivő magatartásával.

Az MSZP országgyűlési képviselője közölte: Pesti Imrének és politikustársainak szakpolitikai vitákban kellene álláspontjuk mellett érvelniük, s nem az orvostársadalom fogadatlan prókátorának szerepében tetszelegniük.

Pesti Imre, a Fidesz képviselője keddi budapesti sajtótájékoztatóján közölte: a Fidesz arra kéri Mesterházy Attilát, hogy ha nincs bizonyítéka az orvosok politikai meggyőződésével kapcsolatban tett felvetésére, akkor kérjen bocsánatot az egészségügyi dolgozóktól.

Mesterházy Attila a közelmúltban egy fórumon azt a kérdést fogalmazta meg, hogy rábízhatja-e magát egy közismerten baloldali beteg egy jobboldali gondolkodású orvosra.

Múlt csütörtökön az orvosi kamara és az orvosok szövetsége is közölte: visszautasítja az MSZP miniszterelnök-jelöltjének kijelentését az orvosokról. Hozzájuk hasonlóan másnap a rezidensek is felháborodásuknak adtak hangot az ügyben.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását