2024. május 19. - Ivó, Milán

Fidesz: Mesterházy kövesse meg az orvosokat

A Fidesz arra kéri Mesterházy Attilát, az MSZP miniszterelnök-jelöltjét, hogy ha nincs bizonyítéka az orvosok politikai meggyőződésével kapcsolatban tett felvetésére, akkor kérjen bocsánatot az egészségügyi dolgozóktól.
2010. február 9. kedd 11:33 - HírExtra
Mesterházy Attila a közelmúltban egy fórumon azt a kérdést fogalmazta meg, hogy rábízhatja-e magát egy közismerten baloldali beteg egy jobboldali gondolkodású orvosra.
Pesti Imre, a Fidesz szakpolitikusa keddi budapesti sajtótájékoztatóján közölte: az MSZP mindeddig nem határolódott el Mesterházy Attilától, aki eddig nem kért bocsánatot az egészségügyi dolgozóktól, és bizonyítékkal sem állt elő, amely igazolta volna állítását.

Az ellenzéki képviselő hangsúlyozta: Mesterházy Attila miniszterelnök-jelöltként nagyon fontos, hogyan nyilatkozik. De "látjuk, hogy egyre rosszabb idegállapotban van": időnként ellenfelét Mussolinihez hasonlítja, azután rátámad a pedagógusokra, az egészségügyre - fogalmazott Pesti Imre.

Szerinte a szocialista kormányfőjelölt az orvostársadalom tisztességét vonta kétségbe, és megsértett 30 ezer orvost, százezer egészségügyi dolgozót.

Mesterházy Attilának - ha nincs bizonyítéka - az orvos-beteg bizalmi kapcsolat helyreállítása érdekében elnézést kell kérnie az orvosoktól, nővérektől - összegezte véleményét a fideszes politikus.

Múlt csütörtökön az orvosi kamara és az orvosok szövetsége is közölte: visszautasítja az MSZP miniszterelnök-jelöltjének kijelentését az orvosokról. Hozzájuk hasonlóan másnap a rezidensek is felháborodásuknak adtak hangot az ügyben.

Mesterházy Attila szerint azonban szavait tudatosan félreértelmezték, mert nem vonta kétségbe az orvosok megbízhatóságát, csupán arra célzott, hogy az aggodalom és félelem árnyéka lengi be a demokráciát. Szerinte sok ember fejében felvetődik, nem lesz-e abból baj, ha tudják, más világnézetet vall.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását