2024. május 2. - Zsigmond

Fidesz: a BKV-ügy az MSZP és az SZDSZ pártügye

Balsai István, a Fidesz elnöki stábjának jogi igazgatója kedden Budapesten sajtótájékoztatón azt mondta: a nagy fővárosi cégek, köztük a BKV is, MSZP-s és SZDSZ-es kifizetőhelyként működtek, és talicskával tolták ki belőlük a közpénzt
2010. február 9. kedd 16:30 - HírExtra
Mint mondta, az sem lehet már kérdés, hogy az MSZP és az SZDSZ pártvezetésének tudtával és utasítására zajlott mindez a közlekedési vállalatnál.

Kiemelte: hétfőn Demszky Gábor nyilatkozatából kiderült az, hogy a főpolgármester és a Miniszterelnöki Hivatal (MeH) közösen bízta meg Mesterházy Ernő fővárosi főtanácsadót. Idézte a főpolgármester szavait, aki szerinte azt mondta: "2006 szeptemberében intézményesítettük a kormánykoordinációs pozíciót, Szilvásyval együtt Mesterházy Ernőt kértük fel, aki a városházától és a kancelláriától is megbízást kapott erre a feladatra".
Egy olyan szerződés jött létre ezzel, melynek három szereplője volt: Mesterházy Ernő, Demszky Gábor, valamint a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter, vagyis a kormány - hangsúlyozta a fideszes politikus.

Feltette a kérdést: miért titkolózik a MeH, és miért nem árulják el, milyen megbízásokat teljesített Mesterházy Ernő és mennyiért?

A kormányszóvivő iroda az MTI megkeresésére hétfőn azt közölte: Mesterházy Ernő nem állt jogviszonyban a Miniszterelnöki Hivatallal, onnan juttatást nem kapott.
A tájékoztatás szerint Budapest és a MeH között 2006. szeptember 1-jén jött létre együttműködési megállapodás, amelynek részeként, a főváros javaslatára, a "MeH és a fővárosi önkormányzat közötti kapcsolattartás és információcsere feltételeinek javítására kapott felkérést Mesterházy Ernő".

Mesterházy Ernő azonban sem Budapest és a MeH közötti együttműködési megállapodás részeként, sem más formában nem állt semmilyen jogviszonyban a Miniszterelnöki Hivatallal - szögezte le a kormányszóvivő iroda, hozzátéve: Mesterházy Ernő ennek megfelelően semmilyen juttatásban, kifizetésben nem részesült a MeH-től.

A Fidesz részéről Koszorús László már múlt csütörtökön írásbeli kérdéssel fordult Molnár Csaba kancelláriaminiszterhez azt tudakolva, Mesterházy Ernő milyen feladatokat látott el a MeH-ben, kivel tartott ott kapcsolatot, és mennyi fizetést kapott mindezért. Az ellenzéki politikus akkor a Magyar Rádióban elhangzott információkra hivatkozva utalt arra, hogy Mesterházy Ernő a MeH-ben is tevékenykedett tanácsadóként, még Szilvásy György volt kancelláriaminiszter felkérésére.

Mesterházy Ernőt pénteken helyezték előzetes letartóztatásba. A fővárosi főtanácsadót azzal gyanúsítják: rábírta a BKV vezetőit arra, hogy vagyonkezelési kötelezettségüket megszegve indokolatlan és szükségtelen szolgáltatások igénybevételére szerződéseket kössenek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását