2024. május 19. - Ivó, Milán

Demszkyt is meghallgatja ma a BKV bizottság

Demszky Gábor (SZDSZ) főpolgármester, helyettese, Ikvai-Szabó Imre (SZDSZ) és Székely Gábor volt felügyelőbizottsági elnök meghallgatásával folytatja munkáját szerdán a BKV-nál történt szabálytalanságok kivizsgálására alakult fővárosi bizottság.
2010. február 9. kedd 14:06 - HírExtra
György István, a testület elnöke az MTI megkeresésére kedden elmondta, a sajtó várható nagy érdeklődése miatt a délutáni ülést a Városháza tanácstermében tartják. A menetrend szerint először Székely Gábort, majd Demszky Gábort, végül Ikvai-Szabó Imrét hallgatja meg a testület.

A korábbi gyakorlatnak megfelelően az érintettek személyre szabott kérdéssort kapnak, és a testület tagjai korlátlanul tehetnek fel további kérdéseket.

Várhatóan a legnagyobb érdeklődés Demszky Gábor meghallgatását kíséri, mert a főpolgármester hétfőn már egy, a tárgyban tartott sajtótájékoztatón beszélt a BKV-irányításával kapcsolatos kérdésekről, és egyes ügyekben vállalta saját politikai felelősségét is.

Demszky Gábor akkor az újságírók előtt részletesen beszámolt arról, milyen vitái voltak korábbi fővárosi koalíciós partnereivel, a szocialistákkal több, a BKV irányítását, felügyeletét érintő ügyben. A főpolgármester ezzel lényegében a BKV-bizottsági meghallgatáson várható kérdések elé ment.

A főpolgármester a sajtótájékoztatón részletesen taglalta, milyen szerepe volt a Városházán Mesterházy Ernőnek, korábbi személyes politikai tanácsadójának, akit BKV-s ügyek miatt a nyomozó hatóság nemrég meggyanúsított.

Demszky Gábor ezzel kapcsolatban azt közölte: azért is biztos benne, hogy Mesterházy Ernő nem érintett a BKV-s ügyekben, mert éppen ő volt az, aki a tavaly nyáron kirobbant ügyekben rendőrségi feljelentést javasolt.

Demszky Gábort és Ikvai-Szabó Imrét a szocialista frakcióvezető Steiner Pál, míg Székely Gábort a bizottság elnöke, György István javaslatára hallgatják meg.

A szerdait követő meghallgatás február 24-én lesz, ekkor Tóthfalusi György volt igazgatósági elnököt és a közlekedési tanácsnoki posztról nemrég lemondott Lakos Imre (SZDSZ) képviselőt várják.

A március 10-ei bizottsági ülésen pedig Hagyó Miklós (MSZP) volt főpolgármester-helyettes és Garadnai András volt igazgatósági elnököt hallgatja meg a testület.
A BKV-nál kitudódott, a közlekedési céget érintő szabálytalanságok munkajogi, polgári jogi és esetleges büntetőjogi vonatkozásainak kivizsgálására november 26-án alakított eseti bizottságot a Fővárosi Közgyűlés, a testületnek március 24-ig van mandátuma arra, hogy jelentést készítsen.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását