2024. május 2. - Zsigmond

MKP: a szegényeket képviselnék

A Száva Vince nevével fémjelzett Magyarországi Kisebbségek Pártja (MKP) a szegények képviseletét látná el az Országgyűlésben, és programpontjai között egy roma bank létrehozása mellett a közbiztonságot erősítése és egy börtönprogram végrehajtása szerepel.
2010. február 9. kedd 12:48 - HírExtra
Az MKP miniszterelnök-jelöltje választási programját ismertetve az MTI-nek kedden azt mondta: egy ezer milliárd forintos krízisalap létrehozását szorgalmazzák, amelyből a társadalom leszakadt, mélyszegénységben és munkanélküliségben élő rétegei minimális kamattal terhelt megélhetési hitelhez jutnának.

A szociális jólét és új munkahelyek megteremtése mellett a fiatalok és a rászorulók lakásgondjain enyhítenének, egy diszkriminációmentes és teljesen ingyenes oktatással pedig a romák társadalmi integrációját segítenék elő.

Száva Vince pártelnök azt mondta: fontosnak tarják a rendőri állomány alkalmassági szűrésének szigorítását, az állomány tagjai által elkövetett bűncselekmények és visszaélések példás büntetését. Bevezettetnék az esküdtszéki bíráskodást, és börtönprogramjuk arra fókuszálna, hogy a büntetés-végrehajtási intézet ne "bűnözési akadémia", hanem hatékony átnevelő helyszín legyen.

Az MKP elnöke kijelentette: "a terjedő rasszizmus nem más mint a Jobbik és a jelenlegi parlamenti pártok többségének aljas politikai eszköze", ezért eltöröltetnék a parlamenti képviselők mentelmi jogát, a média, a politika vagy bármely más közélet szereplő "rasszista és népuszító megnyilvánulásait" pedig letöltendő börtönbüntetéssel szankcionálnák.

A "hit, biztonság, akart" jelszóval induló pártot február elsején vette jelölőszervezetként nyilvántartásba az Országos Választási Bizottság (OVB).

Az MKP a 2006-os országgyűlési és a 2009-es EP-választásokon is jelezte indulási szándékát az OVB-nél, de sem az egyéni képviselőjelöltekhez, sem pedig az országos lista állításához szükséges ajánlószelvényeket nem tudták összegyűjteni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását