2024. április 19. - Emma

Az MDF hajdú-bihari országgyűlési képviselőjelöltjei

A Magyar Demokrata Fórum (MDF) Hajdú-Bihar megye mind a kilenc egyéni országgyűlési képviselői választókerületében önállóan indít jelöltet; az SZDSZ-szel nincs választási együttműködésük, de számítanak a korábbi SZDSZ szavazókra - mondta Makay Zsolt, az országos választmány elnöke kedden a párt hajdú-bihari jelöltjeit bemutató sajtótájékoztatón Debrecenben.
2010. február 9. kedd 17:52 - HírExtra
A politikus ismertetése szerint aki leadja az ajánlószelvényét, azt megajándékozzák egy mesekönyvvel, amelyben Bokros Lajos mesél a gyerekeknek a gazdaságról.
Mint mondta, ez is jelzi, hogy az MDF és Bokros Lajos miniszterelnök-jelölt számára a legfontosabb a magyar gazdaság rendbetétele.

Debrecen három egyéni választókerületében - csakúgy mint négy évvel ezelőtt - három női jelöltet indít az MDF: az 1-es számú választókerületben Danka Beáta pénzügyi tanácsadót, a 2-es számúban Szani Bernadett művelődésszervezőt, a 3-asban pedig Kovács Edit politológust.

A 4-es számú, Hajdúhadház központú választókerület jelöltje Komor Sándor, Hajdúhadház alpolgármestere, aki 1990 és 1994 között már volt a térség MDF-es országgyűlési képviselője.

Az 5-ös számú Berettyóújfalu központú választókerületben Lakatos Tibor, az MDF hajdú-bihari elnöke; a 6-os számú Püspökladány központúban Tóth István vállalkozó; a 7-es számú Hajdúszoboszló központú választókerületben Makay Zsolt, az országos választmány elnöke; a 8-as számú Balmazújváros központúban Joó Szabolcs agrármérnök, a párt országos elnökségének tagja; a 9-es számú Hajdúböszörmény központú választókerületben pedig Iván Alfréd vállalkozó indul a választáson az MDF színeiben.

Makay Zsolt a képviselőjelöltek bemutatása kapcsán megjegyezte: számítanak arra, hogy Hajdú-Bihar megyéből több országgyűlési képviselője is lesz az MDF-nek. A legjobb esélyt erre a listáról való bejutásban látja a politikus, de nem zárta ki, hogy egyéni választókerületben is komoly támogatottságot kaphat egy-egy jelöltjük.
"Örülnénk az egyéni győzelemnek, de ehhez komoly meggyőzés kell, hogy Hajdú-Biharban a Fideszen kívül más is egyéni helyhez jusson" - fogalmazott Makay Zsolt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását