2024. május 17. - Paszkál

Demszky, Mesterházy fontos szerepéről

Demszky Gábor szerint Mesterházy Ernőnek az SZDSZ tanácsadójaként fontos szerepe volt az MDF és az SZDSZ közötti választási megállapodás előkészítésében.
2010. február 8. hétfő 20:00 - HírExtra
A főpolgármester erről a Mesterházy Ernő fővárosi főtanácsadó ellen folyó eljárás kapcsán beszélt hétfőn sajtótájékoztatón. Mint mondta: a két párt felsorakozása Bokros Lajos, az MDF miniszterelnök-jelöltje mögött egyszerre veszélyezteti a Fidesz kétharmados többségét és vehet el szavazókat az MSZP-től.

"Egyik pártnak sem áll érdekében a centrum szavazatelszívó térnyerése" - hangoztatta.
Ilyenkor szokták a nagy pártok kriminalizálni a kicsiket - mondta hozzátéve, hogy volt már erre példa.

"Beleborzongok, ha arra gondolok, a kiélezett választási kampánynak akár ártatlanul megvádolt emberek lehetnek a kárvallottjai, vagy áldozatai" - fogalmazott.

Mesterházy Ernőt pénteken helyezték előzetes letartóztatásba. A fővárosi főtanácsadót azzal gyanúsítják: rábírta a BKV vezetőit arra, hogy vagyonkezelési kötelezettségüket megszegve indokolatlan és szükségtelen szolgáltatások igénybevételére szerződéseket kössenek.

Kerék-Bárczy Szabolcs, az MDF szóvivője pénteken közölte: Mesterházy Ernő személye semmilyen szintű szerepet nem játszik az MDF és az SZDSZ közötti tárgyalásokban. Hozzátette: az MDF elnöke az SZDSZ elnökével tárgyal a választási együttműködésről, a két párt megfelelő választmányának elnökei pedig egymással folytatnak megbeszéléseket

A Magyar Hírlap és a Népszabadság című napilapok ugyancsak pénteken írtak arról, hogy megzavarta az MDF-SZDSZ szövetséget Mesterházy Ernő letartóztatása.
A Magyar Hírlap értesülése szerint felvetődött az MDF vezetésében, hogy az előzetes letartóztatásba került Mesterházy Ernő miatt kifarolnak az SZDSZ-szel kötendő szövetségből.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását