2024. június 15. - Jolán, Vid

Steiner szerint Demszkynek felelőssége van a BKV-ügyekben

Az MSZP fővárosi frakcióvezetője szerint Demszky Gábornak politikai és jogi felelőssége is van a BKV-botrányok kapcsán; Steiner Pál hétfőn újságíróknak ezzel kapcsolatban leszögezte: a főpolgármester felettese volt a helyetteseinek,
2010. február 8. hétfő 14:17 - HírExtra
Steiner Pál megismételte korábbi kijelentését, miszerint "nyilvánvaló, hogy a főpolgármesternek van politikai felelőssége, és mint szolgálati felettes, jogi felelőssége is van" a BKV-botrányok kapcsán.

Szerinte nem elfogadható, hogy Demszky Gábor azt nyilatkozza: nem tudott ráhatni a főpolgármester-helyettesek tevékenységére és hogy nem volt tudomása arról, miként látták el a feladatukat.

Demszky Gábor felettese volt a főpolgármester-helyetteseknek, így ha bármelyikkel szemben kifogása volt, azt meg kellett volna fogalmaznia, és használnia kellett volna a rendelkezésre álló eszközrendszerét - szögezte le a szocialista fővárosi frakcióvezető.
Megismételte azt is, hogy a közüzemi vállalatok szakmai felügyeletét két főpolgármester-helyettes látta el, Hagyó Miklós (MSZP) és Ikvai-Szabó Imre (SZDSZ).

Arra a kérdésre, hogy le kellene-e mondania Demszky Gábornak, azt válaszolta, hogy a nevében nem tud nyilatkozni, de ő a város vezetője és mérlegeli, mit kell tennie.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását