2024. május 17. - Paszkál

Folyamatosan készülnek az MDF választási programjának mellékletei

Folyamatosan készülnek az MDF választási programjának mellékletei, amelyek egyebek közt a környezetvédelemmel, a vidékfejlesztéssel, valamint az egészségüggyel is foglalkoznak - mondta Kajdi József, a szakpolitikai kabinetek koordinátora csütörtökön az MTI-nek.
2010. február 4. csütörtök 12:55 - HírExtra
Az MDF honlapján megtalálható választási program részletesen foglalkozik egyebek közt az oktatással, a gazdaság reformjával, valamint a közigazgatással, de - Kajdi József tájékoztatása szerint - minden fontos szakpolitikai kérdésről, így például a környezetvédelemről, az agrárpolitikáról és a vidékfejlesztésről, az egészségügyről és a szociálpolitikáról külön, részletes programanyag kerül majd fel az MDF internetes oldalára e hét végétől, jövő hét elejétől folyamatosan.

Kajdi József kitért arra, hogy az MDF-nek 2007 tavasza óta létezik egy szakpolitikai kabinetrendszere, amelynek keretein belül 15 kabinetben legalább 100 ember tevékenykedik.

Az MDF választási programjának kidolgozását a szakpolitikai kabinetek tavaly ősszel kezdték meg, és minden szakmai területen kidolgoztak egy alapanyagot, melyet azután a pártban több menetben megvitattak - mondta. Hozzátette: ebbe a folyamatban már akkor bevonták Bokros Lajost, aki azóta az MDF miniszterelnök-jelöltje lett.

Hangsúlyozta: az MDF elnöksége Bokros Lajossal együtt úgy döntött, hogy szakít a korábbi évek hagyományával, azaz nem kormányprogramot készít, és nem is olyan választási programot, amely minden témáról kíván szólni, hanem egy úgynevezett "programesszenciát".

Mint kiemelte, megpróbálták kiválasztani azokat a területeket, amelyek az MDF szerint feltétlenül szükségesek ahhoz, hogy az ország végre a fejlődés útjára lépjen.
Ezt ismertette Bokros Lajos január 24-ei sajtótájékoztatóján, ahol elmondta: az MDF választási programjának vitaanyaga egyebek mellett arra épül, hogy többen fizessenek egyedileg kevesebb adót, arányosabb, igazságosabb és szélesebb bázisú legyen a közteherviselés, valamint jóval nagyobb legyen a foglalkoztatás aránya.

A nyugdíjrendszer kapcsán pedig arról beszélt, hogy szerinte kívánatos lenne bevezetni a svéd modellt, amely - mint fogalmazott - "mintegy belső automatizmussal előállítja a felosztó-kirovó nyugdíjrendszernek a jövőbeni pénzügyi egyensúlyát".
Kajdi József kérdésre válaszolva közölte: a közelmúltban egyetlen szakpolitikus távozott a kabinetből, de ő sem kabinetvezető volt, így, mint mondta, a távozás nem érinti a program mellékleteinek kidolgozását.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását