2018. december 17. - Lázár, Olimpia

EU: sok az alacsony képzettségű ember

Jelenleg minden harmadik munkaképes európainak alacsony a képzettsége, vagy egyáltalán nem rendelkezik hivatalos képesítéssel, és így 40 százalékkal kisebb a foglalkoztatottsági esélye, mint a középfokú végzettségüeknek - olvasható az Európai Bizottság által csütörtökön közzétett oktatási-foglalkoztatási jelentésben.
2010. február 4. csütörtök 16:13 - HírExtra
A jelentés hangsúlyozza: az embereket ösztönözni kell arra, hogy tovább képezzék magukat, jobban össze kell hangolni az oktatást és a szakképzést a munkaköri elvárásokkal, és pontosabban előre kell jelezni, hogy a jövőben milyen készségekre lesz szükség.

A dokumentumban ismertetett felmérések szerint az EU-ban a felsőfokú képzettséggel rendelkezők foglalkoztatási aránya 84, a középfokú képzettségűeké 70, az ennél alacsonyabb szintű képzettségűeké 49 százalék. Azoknak a vállalatoknak, amelyek továbbképzési lehetőséget biztosítanak alkalmazottaiknak, 2,5-szer kisebb valószínűséggel kell beszüntetniük tevékenységüket, mint azoknak, amelyek nem gondoskodnak ilyen lehetőségről.

Európában a 25 és 64 év közötti népesség egyharmadának nincs hivatalos képesítése, vagy csak nagyon alacsony, és csupán egynegyedének van felsőfokú végzettsége.

A CEDEFOP - az EU szakoktatási és -képzési referenciaközpontja - legfrissebb előrejelzésében azt prognosztizálta, hogy a következő évtizedben várhatóan 80 millió álláslehetőség keletkezik az unióban. Ezen álláshelyek közül csaknem 7 millió új lesz, és ezek többsége magasan képzett munkaerőt igényel majd.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Ön szerint mit várhat a világ Donald Trump elnökségétől?
Trump maga az élő dögvész. Háborút, szegénységet, könnyeket...
Valószínűleg a történelem legmegosztóbb amerikai elnöke lesz, jó pár rossz húzással
Semmi különöset, bár nem szimpatikus.
Semmi különöset, bár szimpatikus.
Jónak tartom Trump kinevezését, a világ jó irányba halad.
Biff Tennen már van, de hol marad Marty Mcfly?
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását