2024. május 17. - Paszkál

Az őrizetes Mesterházy a MeH-nek is dolgozott?

A Fidesz azt tudakolja a kancelláriaminisztertől, hogy a BKV-ügyben őrizetbe vett Mesterházy Ernő milyen feladatokat látott el a Miniszterelnöki Hivatalban (MeH).
2010. február 4. csütörtök 18:10 - HírExtra
Koszorús László, a Fidesz országgyűlési képviselője csütörtökön írásbeli kérdéssel fordult Molnár Csaba kancelláriaminiszterhez, mert a Magyar Rádió tudósítása szerint Mesterházy Ernő főpolgármesteri főtanácsadó a Miniszterelnöki Hivatalban is tanácsadóként tevékenykedett.

Az MTI-hez eljutatott dokumentumban Koszorús László azt írja: Mesterházy Ernő még Szilvásy György volt kancelláriaminiszter felkérésére lett a MeH és a főváros közös projektjeinek előkészítője.

A fideszes politikus ezért arról kér tájékoztatást, hogy Mesterházy Ernő milyen feladatokat látott el a Miniszterelnöki Hivatalban, kivel tartott ott kapcsolatot, és mennyi fizetést kapott mindezért?

Koszorús László szerint az elmúlt napok eseményei egyértelműen bizonyítják: a BKV az utóbbi években MSZP-SZDSZ-es kifizetőhelyként működött.

A rendőrség őrizetbe vette Mesterházy Ernőt, Demszky Gábor főtanácsadóját is, aki a főpolgármester szerint a kormánnyal való kapcsolattartásért és a kormánnyal közös projektekért felelt - áll a dokumentumban.

Mesterházy Ernőt, a főpolgármesteri főtanácsadót hűtlen kezeléssel gyanúsította meg és őrizetbe vette szerdán a rendőrség. Mesterházy Ernőt azzal gyanúsítják: szándékosan rábírta a BKV vezetőit arra, hogy vagyonkezelési kötelezettségüket megszegve indokolatlan és szükségtelen szolgáltatások igénybevételére vonatkozó szerződéseket kössenek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását