2024. május 16. - Mózes, Botond

Fidesz: politikai fordulat kell

A Fidesz szerint a munkahelyeket meg kell védeni a szocialistáktól, és a munkanélküliség megállításához politikai fordulatra van szükség.
2010. február 4. csütörtök 15:31 - HírExtra
A Fidesz helyettes szóvivője az MTI-hez eljuttatott közleményében a csütörtökön nyilvánosságra hozott foglalkoztatási adatok kapcsán azt írta: újabb negatív rekordot döntött a munkanélküliség, egy hónap alatt 48.500-al nőtt az álláskeresők száma, amely így elérte a 653 ezret.

"Újra bebizonyosodott tehát, hogy az MSZP-kormány elhibázott gazdaságpolitikája csak tovább mélyíti Magyarország válságát. A munkahelyeket meg kell védeni az MSZP-től, a munkanélküliség megállításához politikai fordulatra van szükség" - értékeli Cser-Palkovics András.

Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat (ÁFSZ) honlapján közölt januári munkaerő-piaci adatok szerint egyelőre nem csökkent a nyilvántartott álláskeresők száma: a januári zárónapon 653.000 fő volt, 48.500-al, azaz 8 százalékkal több, mint az előző hónapban. Az álláskeresők számának növekedése az előző év azonos hónapjához képest 28,3 százalékos volt, ami a néhány hónapja tartó mérséklődő növekedési ütem után ismét gyorsulást jelez.

A nyilvántartott álláskeresők gazdaságilag aktív népességhez viszonyított aránya januárban 14,9 százalék, a munkavállalási korú népességhez viszonyított arányuk pedig 9,7 százalék volt. A munkanélküliségi ráta Központi Statisztikai Hivatal (KSH) által publikált legfrissebb adata 10,5 százalék, ami a munkaerő-felmérésből a 2009. negyedik negyedévre, a 15–74 éves népességre vonatkozóan kapott országos adatot mutatja.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását