2024. május 17. - Paszkál

Az MSZP a nyugdíjas bányászokra is számít

Együttműködési megállapodást írt alá az MSZP megyei szervezete és a Nógrádi Bányász Nyugdíjas Szakszervezeti Bizottság csütörtökön. A salgótarjáni sajtótájékoztatón Boldvai László, a szocialisták megyei elnöke elmondta: a hagyományokkal rendelkező kapcsolatnak most különös aktualitást ad a Fidesz nyugdíjasokat érintő terve.
2010. február 4. csütörtök 15:20 - HírExtra
Boldvai László közölte: a szakszervezettel már egy évtizede szoros a párt kapcsolata, és hagyománya van annak, hogy a két szervezet választási időszakonként megújítja együttműködési megállapodását.

Hozzátette: különös aktualitást ad most ennek, hogy az elmúlt hetek történései azt bizonyítják, "a hatalomra készülő jobboldali párt, a Fidesz, újra azzal kívánja kezdeni kormányzását, hogy a magyar nyugdíjas társadalmon próbálja megtakarítani különböző ígéretei lehetséges forrását".

Hangsúlyozta: az MSZP-nek fontos a nyugdíjas társadalom, az elmúlt nyolc évben a nyugdíjak reálértéke közel 30 százalékkal lett több, igaz, a válság miatt a 13. havi nyugdíj elvételére kényszerültek.

Bírálva a "szolidaritás teljes kivételét" jelentő svéd modell tervezetét, emlékeztetett arra, hogy a Fidesz 1998-ban első intézkedései között megrövidítette a nyugdíjasokat azzal, hogy 52 milliárd forintot vont ki a nyugdíjas kasszából.
Előtte akkor sem beszéltek erről - tette hozzá.

Rákos József, a Nógrádban 12 alapszervezetet és 2600 fős tagságot tömörítő bányász szakszervezet elnöke a baloldali összefogást hangsúlyozva fontosnak nevezte a választásra való felhívást, ezért a tagságban azt erősítik majd, hogy minél többen éljenek alkotmányos jogukkal április 11-én.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását