2024. május 16. - Mózes, Botond

Mi ne legyen használható a kampány céljaira?

A Főpolgármesteri Kabinet szerdán támogatta azt a főjegyzői javaslatot, hogy a közgyűlés egyértelműen mondja ki: a hozzá tartozó intézmények nem használhatóak kampánycélokra - ismertette az ülésen elhangzottakat a városháza kommunikációs igazgatója az MTI-vel.
2010. február 3. szerda 14:56 - HírExtra
Nyáry Krisztián emlékeztetett arra, hogy a Fővárosi Közgyűlés - annak érdekében, hogy mérsékelje a fővárosi intézményekben a kampányolás lehetőségét - még tavaly októberben határozott arról: a 2010-es választási kampányidőszakokban az önkormányzat felügyelete alá tartozó, valamint a főváros tulajdonában álló intézményekben csak a Fővárosi Közgyűlés hozzájárulásával lehet olyan rendezvényeket tartani, amelyek során "politikai érzékenységi" kérdések merülnek fel.

Mivel a "politikai érzékenység" a hatályos jogszabályokban nincs meghatározva, ez a rendelkezés nehezen végrehajtható - tette hozzá.

Megjegyezte: a bizonytalan értelmezés és az ilyenkor megszaporodó kampányrendezvények miatt jelentős mennyiségű megkeresés várható a fővárosi intézmények vezetőitől, azokról mindig a közgyűlésnek kellene döntenie. Ezért a kabinet támogatja azt a főjegyzői javaslatot, hogy a közgyűlés módosítsa októberi döntését és egyértelműen mondja ki: a hozzá tartozó intézmények nem használhatóak kampánycélokra - mondta Nyáry Krisztián.

Beszámolt arról is, hogy a választási kampánnyal összefüggésben a kabinet tárgyalta Bojár Iván András városarculati tanácsnok javaslatát az egységes plakáthely-térkép kialakításáról.

A térkép lényege, hogy a pártok tervezhető és átlátható módon, az illegális felületek helyett a számukra kampányidőszakban átmenetileg és kizárólagosan biztosított plakáthelyekre függesszék ki politikai hirdetéseiket. A plakáthely-térkép létrehozásához a Városarculati Tanácsnoki Iroda egyeztetett a politikai pártokkal hirdetési igényükről, valamint a 24 budapesti önkormányzattal a hirdetések kihelyezésére alkalmas közterületekről.

Így a plakáthely-térkép a pártok igényeihez alkalmazkodva, beazonosíthatóan tartalmazza azt a 800 fővárosi és csaknem ugyanennyi kerületi helyszínt, ahova ideiglenes hirdetőtáblát vagy más hirdető berendezést lehet kihelyezni a kampányidőszakra. A főváros a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt.-t bízza meg a hirdető berendezések legyártásával, kihelyezésével, letakarításával, cseréjével és begyűjtésével a plakáthely-térképen meghatározott közterületeken - mondta az igazgató.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását