2024. május 16. - Mózes, Botond

KDNP: az MSZP léptesse vissza jelöltjeit az VI. kerületben

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) felszólítja a szocialistákat, hogy ne Verók István jelenlegi polgármestert és Hatvani Csaba alpolgármestert indítsák az idei parlamenti választásokon, a szocialista politikusokat az ügyészség ugyanis több esetben is meggyanúsította.
2010. február 3. szerda 14:20 - HírExtra
Wertán Zsolt Zoltán fővárosi képviselő szerdai sajtótájékoztatóján elmondta: Hatvani Csaba országgyűlési képviselőt, VI. kerületi képviselőjelöltet különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel és hivatali visszaéléssel gyanúsították meg.

A KDNP-s politikus szerint hűtlen kezeléssel az Andrássy út 47. szám alatti ingatlan eladása miatt gyanúsították meg Hatvani Csabát, az ingatlant ugyanis áron alul "kótyavetyélték" el. A hivatali visszaélés gyanúja pedig Szabó Zoltán, az MSZP országgyűlési képviselője "kerékbilincs-ügye" miatt merült fel, valószínű a korábban rendőrtisztként tevékenykedő Hatvani Csaba hívta fel a közterület-fenntartókat, hogy vegyék le a szocialista képviselő autójáról a kerékbilincset - közölte a fővárosi politikus.

A kereszténydemokrata képviselő szerint amikor az ügyészségi gyanúsítások kiderültek, az MSZP-nek fel kellett volna szólítania az alpolgármestert és Verók István szocialista polgármestert is, hogy mondjanak le tisztségeikről és ne induljanak az idei választásokon. Felidézte, hogy a polgármestert szintén különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel gyanúsítják.

A budapesti MSZP-elnökség felszólította Hagyó Miklóst, hogy mondjon le országgyűlési képviselő-jelöltségéről, budapesti mandátumáról egyaránt. Ha a párt ezt valós öntisztulásként képzeli el, akkor az ügyészség által már ténylegesen meggyanúsított politikusokat el kell távolítania a politikából - tette hozzá.

Újbóli indulásuk nem a politika megújulását eredményezné, hanem annak további fertőben tartását - mondta a KDNP-s képviselő. Hozzátette, biztos benne, ha ez nem egy belső leszámolás része, akkor az MSZP felfogja szólítani a terézvárosi politikusokat, gyanúsítottakat, hogy mondjanak le tisztségeiktől és lépjenek vissza a választásokon való indulásról. "A politikusoknak nem elég tisztességnek látszani, hanem tisztességesnek is kellene lenniük" - jelentette ki a KDNP-s politikus.

Illés Zoltán fideszes terézvárosi képviselő azt mondta, hogy amikor a magyar újkori demokráciában gondolkodtak, abban reménykedtek, hogy a választások tisztaságát a jelöltek személye, gyanúmentessége is megadja. Nem így történt Hatvani Csaba jelölése és indítása kapcsán a VI. kerületben - közölte. Szólt arról is, hogy Hatvani Csaba kampányfőnöke, Gaál Iván nem tisztázta magát az alól, hogy Nagy Imre egykori miniszterelnök újratemetésén, fotósként III/III-as ügynökként tevékenykedett.

Változásra van szükség Budapesten és Terézvárosban - jelentette ki. Az elkövetkező időszakban cél, hogy nem csak feltárják a korrupciós ügyeket, hanem változtassanak is azon a rendszeren, amely a VI. kerületben kialakult.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását