2024. május 19. - Ivó, Milán

Mesterházy őszinte beszédet vár Orbántól

Mesterházy Attila, az MSZP miniszterelnök-jelöltje szerdán üzenetet küldött Orbán Viktornak a YouTube internetes videomegosztó portálon. A szocialista politikus - egy magyar zászló előtt állva - kifejti, hogy Orbán Viktor felhívásával élve tesz egy-két javaslatot arra, mi ne maradjon ki semmiképpen a pártelnök beszédéből.
2010. február 3. szerda 18:19 - HírExtra
Mesterházy Attila arra kérte a Fidesz elnökét, hogy beszédében válaszoljon a következő kérdésekre: valóban elengedné-e a hiányt 7 százalékig az idei költségvetésben; valóban centralizálná-e a közmédiumokat és büntetné a kereskedelmi televíziókat; valóban át akarja-e írni az alkotmányt.

A szocialista politikus azt is tudakolja: Orbán Viktor kiterjesztené-e a köztársasági elnöki jogkört; későbbre tenné-e az önkormányzati választások időpontját.
Folytatódik-e a Jobbikkal való együttműködés, amit az önkormányzatoknál látni, amennyiben a Jobbik bekerül a parlamentbe; tud-e végre őszinte mondatokat mondani a szélsőségesekről, a fasisztákról; mi a véleménye a Jobbikról, mint pártról - kérdezte Mesterházy Attila.

Az elmúlt időszakban a Fidesz-programot, mint egy "atomtitkot őrizték", és csak néhány elszólásból lehet következtetni, mit szeretne tenni az ellenzéki párt, ha lehetőséget kapna a választóktól - tette hozzá a szocialista politikus, aki a "Hajrá Magyarország, hajrá őszinte beszéd!" mondattal zárja videoüzenetét.

Az MSZP közleményben azt is közölte: Orbán Viktor azzal a felhívással fordult a facebook-os közösséghez, hogy jutassák el neki az ötleteiket az évértékelő beszédéhez. "Az ötlet jónak tűnik és kíváncsiak vagyunk, vajon az internettel, a számítógéppel és a mobiltelefonnal nem is olyan rég még távolságtartóan viselkedő Fidesz-elnök csupán kampányfogásnak szánta-e mindezt, vagy valóban komolyan veszi a javaslatokat" - fogalmaznak a szocialisták.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását