2024. május 14. - Bonifác

Komolyan bezár a Vidámpark?

Szomorú véget érhet a budapesti Vidámpark immár több mint 60 esztendeje íródó története: a városatya szerint a vurstlit már csak az állatkerttel való összevonás mentheti meg a csődtől.
2010. február 1. hétfő 10:58 - HírExtra
Már a héten megszállják a revizorok a Vidámparkot – tudta meg a Blikk. A bulvárlap szerint a belső vizsgálatot maga a főpolgármester rendelte el a Fővárosi Közgyűlés legutóbbi ülésén. A vizsgálat célja annak iderítése, miért adósodott el úgy a vurstli, hogy már a dolgozók jövő havi bérére sem futja, valamint a tavaszi nyitáshoz
szükséges karbantartási munkákra sincs pénz.

„A vizsgálat eredménye a cég szabályos működését igazolja, és a bajok igazi okaira irányítja a figyelmet, hogy a parknak nincs elég tőkéje” – mondja Kőfalvi Tamás vezérigazgató. Ő úgy látja, meg lehet még oldani a problémákat. Emlékeztet rá, hogy a Vidám Park sem számolhatott a gazdasági válsággal…

„Már nyáron láttam, hogy biztosan nem teljesül az üzleti terv” – közölte Persányi Miklós, a Vidám Park igazgatótanácsának elnöke, aki főállásban a budapesti állatkert igazgatója is. Szerinte nem a tavalyi gyenge év a fő magyarázat a csőd közeli helyzetre. 1991-ben még 1,5 millióan látogattak el a parkba, tavaly viszont mindössze 360 ezren váltottak belépőt. Igaz, egy négytagú családnak több mint 12 ezer forintba kerül a szórakozás, miközben a korábban legnépszerűbb játékokat, az átfordulós hullámvasutat, a hajóhintát és vízicsónakot már lelni.

„Az elmúlt tizenöt évben folyamatosan fogyott a vendégek száma. Megváltozott az életvitelünk, a nyári hétvégéken sokan a bevásárlóközpontokban vásárolva hűsölnek, vagy elmennek valamelyik víziparkba. Ma sokkal nagyobb területen modernebb vidámparkot kell működtetni, hogy vonzó legyen” –véli Persányi, hozzátéve, hogy az alig több mint 6 hektáros vurstli a világ legkisebb (fővárosi) vidámparkjai közé tartozik. A Városligetben pedig nincs hely a bővítésre, ezért lenne kézenfekvő a költözés.

Ehhez tudni kell, hogy a Főváros vezetése, élén Demszky Gábor főpolgármesterrel régóta tervezi a Vidám Park és az állatkert összevonását. A vurstliban csak a műemléki védelmet élvező hullámvasút és az öreg, „mozgáskorlátozott” körhinta maradna, a többi berendezést egy külvárosi telekre cuccolnák. A lap ugyanakkor úgy tudja a főpolgármestert és helyetteseit elrettentette egy közelmúlt béli kimutatás, amely szerint a költözés 10-20 milliárd forintjába kerülne a Budapestieknek.

(Képünk illusztráció.)
Forrás: Blikk/HirExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását