2024. május 3. - Tímea, Irma

Szomorú Vidám Park

Hiába a néhány éve - nyugati mintára - bevezetett, és igen kapós karszalagos rendszer, hiába a fiatalok körében népszerű éjszakai programok, lehet, a nagymúltú fővárosi Vidám Park nem éri meg a tavaszt.
2010. január 25. hétfő 08:24 - HírExtra
Félő, hogy nem nyitja meg kapuit tavasszal a közönség előtt a Vidám Park, őszre pedig csődbe is megy az idén 60 éves intézmény – írja a Blikk. A bulvárlap mindezt arra alapozza, hogy – értesülései szerint – a fővurstli már jövő hónapban nem tudja kifizeti dolgozói bérét. Márpedig ha nem lesz, aki beindítsa a gépeket, legfeljebb a szellemvasútra ülhetünk fel…

Mint kiderült, a Vidám Park évek óta nem tud mit kezdeni a maga előtt pörgetett-forgatott 70 millió forintos működési hiányával. A Fővárosi Önkormányzat tulajdonolta cég „megmentői” most azt fontolgatják, hogy eladják az óriáskereket és az utasait fejjel lefelé lógatva rémisztgető Top Spint, hogy aztán a két játékot visszabéreljék az új tulajtól. Ám a Fővárosi Közgyűlés kulturális bizottsága nem „ült fel”, így a vurstli megmentésére irányuló akció meghiúsult.

„Semmit nem tudunk az ügy hátteréről, arról, hogy miért van súlyos pénzügyi nehézsége a Vidám Parknak, pedig ez egy fővárosi tulajdonú cég. Kezdeményeztük, hogy előbb induljon vizsgálat, és derüljön fény mindenre” – indokolta az elutasítást Bőhm András, a bizottság elnöke.

Nagyobb baj, hogy csak ő nincs képben a Vidám Park sanyarú sorsát illetően. Egy másik testület, a gazdasági bizottság egy korábbi ülésén áldását adta az óriáskerék és a Top Spin eladására, ám úgy tűnik, erősen ad hoc jelleggel: „Ott szembesültünk azzal, hogy a Vidám Park csődben van, azelőtt semmit nem tudtunk erről” – mondta Hutiray Gyula, a testület ellenzéki tagja.

S hogy mi az oka a vurstli vesszőfutásának? Egy a városvezetés számára készített jelentés a tavalyi rossz időjárást, a gazdasági válságot és a városligeti konkurens mutatványosokat okolja a tervezett bevétel elmaradásáért. A dokumentumból az is kiderül, hogy a hosszú lejáratú hitelekkel együtt a vurstlinak csaknem félmilliárd forint az adóssága.

Kőfalvi Tamás, a Vidám Park vezérigazgatója nem is tagadja, hogy a társaságnak napi fizetési gondjai vannak, ezzel együtt állítja: szó sincs csődről.

„Tavaly 15 százalékkal kevesebb vendégünk volt, mint az azt megelőző évben, és mivel a park jórészt csak a jegyárbevételből gazdálkodik, önkormányzati támogatást nem kap, az emberek fizetőképességét befolyásoló gazdasági válság nálunk komolyabban jelentkezett” – magyarázza a Vidám Park 2009-es bizonyítványát a fődirektor úr.

Kőfalvi ma úgy látja, ha a városvezetés nem engedi a játékok eladását és visszabérlését, akkor csak az önkormányzati kölcsön mentheti meg a Vidám Parkot, hacsak…

… hacsak nem lesz olyan jó az idei szezon, hogy saját bevételeire támaszkodva forduljon egyenesbe a Vidám Park kereke.
Forrás: Blikk/HirExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását