2024. május 5. - Györgyi

MSZP: fantomizálódott az Orbán-beszédeket kiadó cég

Az MSZP szerint fantomizálódott az a cég, amely korábban arra volt hivatott, hogy Orbán Viktor Fidesz-elnök vagyonosodását magyarázza, így "a gyanús ügy utolsó nyomai is eltűnnek".
2010. január 25. hétfő 16:23 - HírExtra
Nyakó István, az MSZP szóvivője hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón közölte, hogy felszámolták a Királyi Magyar Egyetemi Nyomda Rt.-t, amely 2003-ban könyvben adta ki Orbán Viktor beszédeit.

Hozzátette: a cég - amelyet a Fidesz egykori pártigazgatója, Várhegyi Attila felesége, Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum igazgatója és Kövér Szilárd, Fidesz választmányának elnöke, Kövér László testvére hozott létre - 18 millió forint honoráriumot fizetett Orbán Viktornak a könyvért, amelynek példányszáma ma sem ismert.

Nyakó István úgy fogalmazott: a cég ugyanúgy fantomizálódott, mint a Josip Tot és Kaya Ibrahim nevével fémjelzett cégek, a különbség annyi, hogy most mások a szereplők, de itt sem fizeti ki senki a társaság köztartozását.

Ha nagyvonalúan túllépünk azon, hogy a korábban egyetlen sort sem publikáló jobboldali pártvezér a haverjai támogatásával az elmúlt évtized legjobban fizetett első könyves szerzőjévé vált, még akkor is van egy probléma: a kiadó ezt a kiadást anyag- és nem személyi jellegű ráfordításként számolta el - mondta.

A szóvivő felhívta a figyelmet arra: ez könyvelés első nekifutásra csupán formai hibának tűnik az üzleti tevékenység eredmény-kimutatásában, a helyzet azonban szerinte ennél sokkal súlyosabb. Orbán Viktor pártelnök ugyanis bevallotta a honoráriumot, mint bevételt, s be is fizette utána a személyi jövedelemadót.

Mint mondta, a nyomda azonban - mivel máshova könyvelte el kiadását - nem járt el helyesen, s nem fizetette be az elszámolásokkal járó adókat, társadalombiztosítást.
Nyakó István kérdésre a Fidesz aláírásgyűjtési kezdeményezéseiről szólva kitért arra is: furcsának tartja, hogy szombaton meghirdettek egy sajtótájékoztatót - amelynek a meghívójában a témát és az időpontot is megjelölték - majd vasárnap "valami csoda folytán" a Fidesz is bejelentette a gyűjtést egy, a szocialistákénál korábban tartott sajtótájékoztatón.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását