2024. május 3. - Tímea, Irma

Orbán Viktor Bokros teendői

Úgy fest, hamar lefagyott Orbán Viktor Mesterházy Attila kormányfő-jelöltté válásakor felhúzott mosolya, ahogy kiderült: Bokros Lajos személyében az ifjú szocinál jóval masszívabb kihívóra talált a választási küzdelemben.
2010. január 25. hétfő 16:15 - Nagy András
Abban a választási küzdelemben, amelyet egyébként - a Fidesz ellenmondást nem tűrő előnye láttán – egyre többek szerint le sem kéne játszani. Ám éppen ez az, ami a biztos befutónak tartott ellenzéki pártszövetség legnagyobb rizikófaktoraként szokás emlegetni. Mi lesz, ha az Orbán Viktor mozgósította gigászi tábor mind több tagja kezdi fixre venni a második „polgári” kormány kora nyári zászlóbontását, és a túlontúl alacsonyan verő pulzusokért végül súlyos százalékokkal lakol a Fidesz-KDNP konglomerátum?

Nem véletlen, hogy Orbánék a választási programjuk megismertetése helyett manapság (is) inkább azon foglalatoskodnak, minél éberebben tartsák az elmúlt évek látványos sikereitől megrészegülni hajlamos szavazóikat. Jól látható, hogy erre a célra megvannak a különböző, többé-kevésbé bejáratott verbális praktikáik.

Az egyik, hogy a Fidesz-politikusok minden lehetséges fórumon tagadják a manapság már minden épkézláb közvéleménykutató műhely szerint alaposan „kinéző” kétharmados többség realitását. Aztán ott van az ellenfelek és politikai hátországuk Gyurcsány Ferenccel, illetve annak hatalmi technikáival, sőt személyiségével való azonosítása. Ezzel 2006. szeptember 17-e óta egyszerűen nem tud bukni Orbán Viktor pártja.

A gyurcsányi démonizáció sikere láthatóan a tutirecept terjesztésére sarkallta a Szentkirályi utcaiakat. Ez véletlenül eshetett egybe annak megsejtésével, hogy a Fidesz és Orbán Viktor legfőbb ellenfele, - legalábbis ami a miniszterelnök jelöltek személyét illeti - esetleg nem is a tejfelesszájúnak tartott Mesterházy Attila, hanem a minden hájjal megkent Bokros Lajos lesz.

Még egy ördög a falon

Ezért lehet, hogy a legnagyobb ellenzéki párt közönségkapcsolataiért felelős rikkancsok egyike Bajnai Gordonhoz és az összes szocialista pártpolitikushoz hasonlóan újabban már Bokrost is a gyurcsányi megszorítások embereként aposztrofálja, mondván: „Bokros Lajos a megszorító csomagok embere. Bokros Lajos pártja a gyurcsányi úton halad, gyurcsányi megszorításokkal.”

Hogy a Fidesz szerint „Bokrosék Gyurcsány Ferenc leghűségesebb embereit indítják a választásokon, és eddigi egyetlen konkrét programpontjuk a budapesti panellakások lebontása és az ott élők kilakoltatása”, valamint hogy „Bokros Lajos a múlt embere” csak hab a tortán.

Azt már tudjuk tehát, mi végre a szorgos Gyurcsányozás immár Bokros Lajos, illetve a nevével fémjelzett "zöldeskék" Demokratikus Centrum nevével összefüggésben is. Nem tudjuk viszont, konkrétan kikre céloz a Fidesz, mikor azt sulykolja, Bokrosék Bajnai elődjének leghűbb szolgálóival indulnak tavaszi hadjáratra.

Ők Gyurcsány emberei?

Debreczeni József régi-új fórumos közíróra? Gyenesei Istvánra korábbi kormánytagra, kinek Somogyért Egyesületével hivatalosan még sem egyezett a Dávid Ibolya vezette MDF? Netán a média által naponta bedobott Szabad Demokrata politikusokra, akiknek a neve mint lehetséges közös listás szereplő merül föl?

A Fidesz szerint Bokros Lajos a múlt embere. Ebből ugyan nem következik egyenesen, ám bátran kijelenthető: ugyanezen dimenzióban a jövő megfelelője minden bizonnyal Orbán Viktor. Vajon szakít-e időt a Fidesz elnöke a választási kampányban "megbokrosodott" teendői dacára egy múlt embere - jövő embere vitára?
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gondolataink témában
Szívesen látná Orbán Viktort köztársasági elnökként?
Szó sem lehet róla
Jobb lenne, mint miniszterelnökként
Teljesen hidegen hagy
Csak, ha nincs más elfogadható jelölt
Igen, alkalmas a posztra
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását