2024. május 23. - Dezső

Kevesebb turista Japánban

Miközben a Japán kormány azon dolgozik, hogy a következő évtizedben megnégyszerezze az országba érkező külföldi látogatók számát, a hétfőn közzétett idegenforgalmi adatok szerint tavaly közel húsz százalékkal kevesebb turista fordult meg a szigeten a korábbi évhez viszonyítva.
2010. január 25. hétfő 11:46 - HírExtra
A szakemberek a gazdasági recesszió és a H1N1 influenzavírus terjedésének következményeit okolják az idegenforgalom 18,7 százalékos visszaeséséért. A Japán Országos Idegenforgalmi Szervezet (JNTO) által nyilvánosságra hozott adatok szerint tavaly 6,79 millió turista járt az országban.

A látogatók számának csökkenésére hat éve nem volt példa Japánban, kétszámjegyű százalékos csökkenést pedig utoljára 1986-ban jegyeztek fel, amikor a jen túlságosan megerősödött, és ezzel az ország túl drága lett az utazók számára.

A kormányfelügyelet alatt működő Japán Idegenforgalmi Hivatal (JTA) közben már a turizmus megnégyszerezését célzó tízéves stratégián dolgozik. A célszámok szerint 2013-ra 15 millió, 2016-ra 20 millió, 2019-re 25 millió turistát szeretnének fogadni az országban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását