2024. május 10. - Ármin, Pálma

Haiti: 70 millió dolláros japán segély

Japán 70 millió dollárra növeli a földrengés sújtotta Haitinek küldendő segélyt, és azt is fontolgatja, hogy rendőröket és katonákat küld a helyszínre az ENSZ békefenntartó missziójának megerősítésére - jelentette hétfőn a Kyodo japán hírügynökség.
2010. január 25. hétfő 11:25 - HírExtra
A japán kormány, amely eddig csak 5 millió dollárra tett ígéretet, hétfőn a montreali nemzetközi adományozó értekezleten jelenti be a megnövelt pénzügyi segélyt - idézett a hírügynökség tokiói kormányforrásokat. Tokió azt is tervezi, hogy részt vesz az ENSZ haiti békefenntartó erejének a tevékenységében, és ehhez 3500 kéksisakost - 1500 rendőrt és 2000 katonát - küld a karibi országba.

A jelentés szerint erről hozott vasárnap elvi, nem hivatalos döntést Okada Kacuja külügyminiszter, Kitazava Tosimi védelmi miniszter és Hirano Hirofumi, a kabinet főtitkára.

Japán pacifista alkotmánya tiltja az önvédelmi erők (hadsereg) részvételét külföldi háborúkban, de japán katonák jelen vannak békefenntartó missziókban a Golán-fennsíkon, Kambodzsában, Mozambikban és Kelet-Timoron
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását