2024. május 3. - Tímea, Irma

Már nincs árvíz a Tiszán

A Tisza egyes szakaszain még enyhén árad, de a folyó védvonalai mentén sehol sincs szükség árvízvédelmi készültség fenntartására - közölte a Felső-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság helyettes vezetője vasárnap az MTI-vel.
2010. január 10. vasárnap 14:08 - HírExtra
Dajka István elmondta: a mederteltség a felső szakaszon jóval kisebb, a vízállás Tiszabecsnél 340 centiméterrel van a legalacsonyabb készültségi szint alatt, Tiszabercelnél az elsőfokú szint közelében van. Az igazgatóhelyettes tájékoztatása szerint a Túr és a Szamos apad, a Kraszna azonban még árad; Kocsord térségében az elsőfokú riasztás továbbra is érvényben van. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében továbbra is két szakaszon van első, illetve másodfokú belvízvédelmi készültség: négy szivattyútelep emeli át a belvizet a folyókba, napi 610 ezer köbméter kapacitással. Jelenleg mintegy 6.300 hektárnyi földterületet fed belvíz. Dajka István hozzátette: két vízgazdálkodási társulás üzemeltet szivattyútelepeket másodfokú belvízvédelmi riasztás keretében.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását