2024. május 18. - Erik, Alexandra

Újra árad a Tisza

Az elmúlt napokban hullott csapadékmennyiség hatására újra árad a Tisza felső szakasza, árvízvédelmi készültség azonban egyelőre nincs a folyón - tájékoztatta a Felső-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság vezetője szombaton az MTI-t.
2010. január 9. szombat 11:46 - HírExtra
A külföldi vízgyűjtőn az elmúlt napon átlagosan 3-5 milliméter csapadék hullott, amelynek hatására a térség folyói újra áradni kezdtek - mondta Bodnár Gáspár. Az igazgató tájékoztatása szerint a Tisza a határszelvényben jelenleg apad, Tivadartól lejjebb kismértékű áradás tapasztalható, a védvonalak mentén készültséget egyelőre nem tartanak.

Tiszabercel térségében a vízszint újra megközelítheti a legalacsonyabb készültségi szintet - tette hozzá. A Túr az újabb kisebb árhullám érkezését követően a legalacsonyabb készültségi szint közelében tetőzött, s megkezdődött lassú apadása. A nyíregyházi vízügyi szervezet vezetőjének közlése szerint a Szamos is árad, azonban a szombat reggeli vízállás az első fokú készültségi szint alatti. A Kraszna vízállása emelkedik, Ágerdőmajornál kismértékben árad a folyó, itt érvényben van az elsőfokú árvízvédelmi készültség.

Bodnár Gáspár a belvízi helyzettel kapcsolatban az MTI-nek elmondta: egy szakaszon másod, a Szamos-Krasznaközben pedig elsőfokú belvízvédelmi készültséget tartanak. A tiszaberceli, valamint a Szamos-Krasznaközben lévő három szivattyútelep 590 ezer köbméter vizet emelt át pénteken a folyókba, így jelenleg több mint 6 ezer hektárnyi földterületet fed belvíz - tájékoztatott az igazgató. A megyében a Felső-Szabolcsi és Nyírségi Vízgazdálkodási Társulatok üzemeltetnek szivattyútelepeket másodfokú belvízvédelmi készültség keretében.

Az előrejelzések szerint a következő három nap alatt átlag 15-16 milliméter csapadékra kell számítani a vízgyűjtőn.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását