2024. május 18. - Erik, Alexandra

Újdonságok az új évben a miskolci állatkertben

Idén új meglepetések, új állatfajok, megújuló épületek várják a Miskolci Állatkert és Kultúrpark látogatóit.
2010. január 6. szerda 21:24 - HírExtra
Az állatkert ormányosmedve-csapata például az új esztendőre megújul: a korábbi lakók már nem láthatók a kifutóban: új otthonra leltek a dán Odense Zooban, és hamarosan Debrecen állatkertjében. Az új miskolci csoport már megérkezett, két nőstény Jászberényből és egy hím Csehországból. Jelenleg a karanténépületben várják a tavaszi kifutóberendezést és kiköltözést - tájékoztatta az MTI-t az intézmény.

Az Afrika-házban látható már egy afrikai kígyófaj: fiatal királypiton (Python regius) költözött december folyamán a ház egyik terráriumába, az óriáskígyók közé tartozó állat - korára való tekintettel - egyelőre még csak kisebb testmérettel büszkélkedhet.

Az európai ragadozók közül a kutyafélék ivarzási időszaka január-februárra esik, ezt "koslatásnak" is nevezik. A miskolci állatkertbe tavaly januárban érkezett szürkefarkas-nőstény (Canis lupus), Fanni iránt - az állatkert reményei szerint - az öreg hím talán aktívabb érdeklődést mutat a tavalyi ismerkedős időszak folytatásaként.

Ebben az időben intenzívebben kommunikálnak egymással az állatok, ezt a látogatók is megfigyelhetik, ha csendben közelítik meg a kifutót. "Kedves ajándék lehetne egy falkaalapító farkaskölyökalom, a 2010-ben is folytatódó Európai Ragadozókért kampány okán is" - részletezte az állatkert és kultúrpark, hozzátéve, hogy már az idei év első szaporulta is megérkezett: kedden kisbárány született a tanyaházban.

Szintén új állatok keltik fel az érdeklődést a miskolci állatkert oktató-irodaépületének bemutató termében, amely ismét megújul. Folyamatosan készülnek az új terráriumok, amelyekben régi kedvencek és eddig itt még nem látott fajok is bemutatkoznak. Az elmúlt időszakban érkezett például egy szakállasagáma-pár (Pogona vitticeps), és január-február folyamán zöld baziliszkusz, nappali gekkó és királysikló is költözik majd a készülő terráriumokba.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását