2024. április 29. - Péter

Újra utazhatnak az USA-ba a HIV-fertőzöttek

Csaknem negyed évszázadig tartó tiltás után ismét beutazhatnak az Egyesült Államokba HIV-fertőzött külföldiek.
2010. január 5. kedd 17:00 - HírExtra
A 22 éve életbe léptetett beutazási és bevándorlási tilalmat hétfőn oldották fel Washingtonban. Az új szabályozásnak köszönhetően 2012-ben először az Egyesült Államok is házigazdája lehet az AIDS-világkonferenciának, amelyet AIDS-kutatók, politikusok és aktivisták részvételével tartanak kétévente. A HIV-pozitívokat sújtó beutazási és bevándorlási tilalmat az 1980-as évek végén jelentették be, amikor néhány ország a HIV-vírus és az AIDS terjedésének megállítása érdekében különböző eszközöket vetett be.

Barack Obama amerikai elnök októberben jelentette be, hogy az ország határait megnyitják a HIV-vírussal fertőzött külföldiek előtt. "A tilalmat nem tények, hanem a félelem indokolta" - magyarázta akkor a döntést Obama. Hozzátette: a változtatás célja, hogy megszűnjenek a betegséghez kapcsolt stigmák.

"A világméretű AIDS-járvány elleni küzdelemben vezető szerepet tölt be az Egyesült Államok, de még mindig a tucatnyi ország közé tartozunk, amelyek tiltják a vírushordozók beutazását" - kifogásolta Obama még ősszel.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását