2024. május 17. - Paszkál

BKV: szupercsoport a káosz felszámolására

Úgynevezett szuper kontroll csoportokat hoz létre a BKV a közlekedési káosz mihamarabbi és minél hatékonyabb felszámolására - áll a közlekedési társaság kedd este az MTI-hez eljuttatott közleményében.
2010. január 5. kedd 21:48 - HírExtra
Mint írták, a szuper kontroll csoportok feladata lesz az autóbuszok műszaki állapotának a forgalomba való állása és a garázsba történő visszaállása közötti állapotának összehasonlítása. Ettől az intézkedéstől az indokolatlan szolgálatfelvétel-megtagadások és az esetleges rongálások csökkenését várják.

A csoportok tagjai forgalmi, műszaki, jogi és humán szakemberek, akik akár el is bocsáthatják azokat, akik indokolatlanul megtagadják a munkát vagy egyéb mulasztást követnek el - közölték.

A BKV csaknem 200 alkalmazottat vezényel át ideiglenesen ezekbe a feladatkörökbe, melynek keretében az autóbuszgarázsokban végrehajtott ellenőrzés mellett az utastájékoztatást is végzik.

A BKV "eltökélt szándéka, hogy az utasokat mentesítse a munkáltató és munkavállalók között kialakult konfliktushelyzet hatásaitól (...) és gátat szabjon a közösségi közlekedés ellehetetlenítésének" - zárul a közlemény.

Kedden minden negyedik BKV-busz a garázsban maradt, így egész nap akadozott a közösségi közlekedés a fővárosban; a kimaradások és késések hátterében a hideg idő mellett a cégvezetés és a munkavállalók közötti bérvita áll.

A BKV tájékoztatása szerint a BKV 270 autóbusza nem indult el kedden. A fennakadások elsősorban a dél-budai és a dél-pesti területek közlekedését érintették. A BKV az utasok várakozását a járművek átcsoportosításával és alvállalkozók nagyobb mértékű bevonásával próbálta meg lerövidíteni, így ha késve is, de minden vonalon közlekedtek a járatok.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását