2024. május 18. - Erik, Alexandra

A taxisok nem terveznek áremelést

A taxisok nem terveznek áremelést a benzin árának emelkedése miatt, mivel úgy vélik, az ebből fakadó többletköltségeket az alacsony kereslet miatt nem lehet továbbhárítani az utasokra.
2010. január 4. hétfő 21:30 - HírExtra
Január elsejétől drágultak az üzemanyagok: a benzin esetében 10 százalékkal, a gázolajnál 8 százalékkal emelkedett a közteher mértéke, így a benzin mintegy 14, a gázolaj pedig 9 forinttal drágult. Horváth György, a Magyar Taxis Szövetség elnöke elmondta: a keresletnek a válság kezdete óta tapasztalt visszaesése miatt a taxisok az üzemanyag árának emelkedéséből fakadó többletköltségeket nem tudják beépíteni a viteldíjba, így meg kell próbálniuk kigazdálkodni az áremelkedés hatásait.

Emlékeztetett arra, hogy a fővárosi közgyűlés évek óta nem emelte a taxiszolgáltatás maximum árát, annak ellenére sem, hogy az áfa is emelkedett. Ez pedig súlyos mulasztás - jegyezte meg az elnök.

Dudás Zoltán, a Főtaxi taxi üzletágának igazgatója szintén arról számolt be, hogy nem terveznek tarifaemelést. Hozzáfűzte: a társaság nem saját alkalmazottakkal, hanem szerződéses vállalkozókkal dolgozik, így a költségek náluk jelentkeznek. Hangsúlyozta, hogy a jelenlegi piaci helyzetben nem lehet áthárítani a pluszköltségeket a megrendelőkre.

Hozzáfűzte: vállalkozóikat például azzal próbálják segíteni, hogy műszaki fejlesztéssel hatékonyabbá teszik a munkát, és csökkentik az üresen futott kilométerek számát. Ezen kívül a létszámot is úgy alakítják, hogy arányos legyen a megrendelők számával.

Orbán Lajos, a 6-szor 6 Taxi ügyvezető igazgatója is úgy vélekedett, hogy a jelenlegi gazdasági helyzetben nem lehet árat emelni, így a 6-szor 6 Taxi tarifái sem emelkednek az üzemanyag drágulása miatt.

A Tele5 Taxinál egyelőre várakozó állásponton vannak, még nem döntötték el, hogy felemeljék-e a tarifákat - mondta Sipeki József, a társaság ügyvezető igazgatója.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását