2024. május 20. - Bernát, Felícia

Az oroszok a nukleáris elrettentésben hisznek

Oroszország tovább munkálkodik atomrobbanófejeket hordozó rakéták új generációjának kifejlesztésén, hogy szavatolja, hatékony marad nukleáris elrettentési ereje - jelentette ki csütörtökön Moszkvában Dmitrij Medvegyev orosz elnök.
2009. december 24. csütörtök 16:01 - HírExtra
Az államfő az állami televízió tévéadásban válaszolt három vezető újságíró kérdéseire. Hangoztatta, hogy az új rakétákat az Egyesült Államokkal kötött fegyverzetkorlátozási megállapodásokkal teljes összhangban fejlesztik ki. "Az orosz nukleáris védőpajzs hathatós lesz és elegendő az orosz nemzeti érdekek védelmére" - emelte ki Medvegyev. Oroszország csütörtökön sikeres kísérletet hajtott végre egy Vojevoda - NATO kódnevén SS-18 Satan - típusú interkontinentális rakétával.

Az Oroszország orenburgi körzetéből indított rakéta a Kamcsatka-félszigeten ért célba az "elvárt pontossággal". A kísérletet annak a katonai programnak keretében hajtották végre, hogy évekkel meghosszabbítsák a Vojevoda hadrendben tartásának időtartamát.

A rakétát az ukrajnai Dnyepropetrovszkban fejlesztették ki, és a 80-as években állították hadrendbe az egykori Szovjetunióban. Indítási súlya 211 tonna, hossza 34,3, átmérője 3 méter, hatótávolsága 15 ezer kilométer. Legfeljebb 14, egyéni rávezetésű, 800 kilotonnás erejű robbanótöltet hordozására alkalmas.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását