2024. április 30. - Katalin, Kitti

Fidesz: a Ptk-ról döntsön az új OGY

A Fidesz szerint a jelenlegi Országgyűlés már nem tudja végrehajtani az új polgári törvénykönyv (Ptk.) átfogó felülvizsgálatát, azt már az új parlamentnek kell megtennie.
2009. december 22. kedd 18:10 - HírExtra
Répássy Róbert, az ellenzéki képviselőcsoport jogi kabinetjének vezetője ezt kedden, azután mondta az MTI-nek, hogy Sólyom László köztársasági elnök nem írta alá a Ptk. hatályba lépéséről szóló törvényt.

A fideszes politikus úgy fogalmazott, szinte szóról szóra egyetértenek az államfő kifogásaival.

Emlékeztetett, pártja már korábban is jelezte, hogy a Ptk. átfogó felülvizsgálatára van szükség. Kizártnak tartja azonban, hogy a jelenlegi Országgyűlés februárban - amikor még ülésezik - "rohamtempóban" emelje a törvénykönyv szakmai színvonalát, ezért ezt már az új, "minden szempontból legitim" parlamentnek kell megtennie.

Ahogyan Sólyom László, a Fidesz is aggályosnak tartja a Ptk. lépcsőzetes hatályba léptetését - mondta Répássy Róbert, hangsúlyozva, hogy szerintük is egységesen, és a felkészüléshez szükséges időt biztosítva kell majd életbe léptetni a jogszabályt.

Ismét bebizonyosodott, hogy az új Ptk. politikai presztízstörvény volt a szocialisták számára - összegezte véleményét az ellenzéki szakpolitikus.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását