Fidesz: a Ptk-ról döntsön az új OGY

A Fidesz szerint a jelenlegi Országgyűlés már nem tudja végrehajtani az új polgári törvénykönyv (Ptk.) átfogó felülvizsgálatát, azt már az új parlamentnek kell megtennie.

Répássy Róbert, az ellenzéki képviselőcsoport jogi kabinetjének vezetője ezt kedden, azután mondta az MTI-nek, hogy Sólyom László köztársasági elnök nem írta alá a Ptk. hatályba lépéséről szóló törvényt.

A fideszes politikus úgy fogalmazott, szinte szóról szóra egyetértenek az államfő kifogásaival.

Emlékeztetett, pártja már korábban is jelezte, hogy a Ptk. átfogó felülvizsgálatára van szükség. Kizártnak tartja azonban, hogy a jelenlegi Országgyűlés februárban - amikor még ülésezik - "rohamtempóban" emelje a törvénykönyv szakmai színvonalát, ezért ezt már az új, "minden szempontból legitim" parlamentnek kell megtennie.

Ahogyan Sólyom László, a Fidesz is aggályosnak tartja a Ptk. lépcsőzetes hatályba léptetését - mondta Répássy Róbert, hangsúlyozva, hogy szerintük is egységesen, és a felkészüléshez szükséges időt biztosítva kell majd életbe léptetni a jogszabályt.

Ismét bebizonyosodott, hogy az új Ptk. politikai presztízstörvény volt a szocialisták számára - összegezte véleményét az ellenzéki szakpolitikus.
Forrás: MTI