2024. május 16. - Mózes, Botond

A Fidesz nyilvánosságra hozta

A Fidesz a párt internetes oldalán kedden nyilvánosságra hozott egy, a bábolnai szocialista polgármesternek tulajdonított húszmillió forintos kölcsönszerződést.
2009. december 22. kedd 17:00 - HírExtra
Az egyoldalas, a személyes adatoknál kézírással kitöltött formanyomtatvány szerint a bábolnai lakóhellyel rendelkező Horváth Klára 2006. november 20-án szerződött mintegy fél éves időtartamra.

A bábolnai polgármester hétfőn az MTI-nek azt mondta: nem vett fel magánkölcsönt az IKR Zrt. vezérigazgatójától. Közölte azt is, hogy jogi lépéseket tesz a magoszos Budai Gyula ellen, aki azt állította: egyértelmű, hogy a polgármesternek biztosított magánkölcsön fejében hozta ki nyertesnek a település önkormányzata az IKR-t egy földügyletben.

A Komárom-Esztergom megyei település vezetője akkor azt mondta: Budai Gyula súlyos rágalmakat fogalmazott meg vele szemben, és "minden mondata szemen szedett hazugság".

Horváth Klára közölte: nem írt alá magánkölcsönre vonatkozó szerződést, ezért nem érti, Budai Gyula milyen szerződést mutogat.

Hozzátette, hogy mivel nem vett fel kölcsönt, a 2007-es vagyonnyilatkozatában sem szerepelhetett az.

Az IKR Zrt.-vel kötött szerződéssel összefüggésben Horváth Klára közölte: nem haszonbérletre, hanem "kultúrállapotban tartásra" hirdettek pályázatot, amelynek elbírálásakor a bérleti díjon túl egyéb szempontokat is értékeltek. Az egyéb szempontok közé sorolta a településen fizetett adó mértékét, s a település rendezvényeinek támogatását.

Hozzátette: az "egyéb" szempontok figyelembe vétele miatt került előnybe az IKR Zrt.
Horváth Klára hangsúlyozta, hogy semmiféle üzleti kapcsolatban nem áll az IKR Zrt.-vel, sem annak vezérigazgatójával.

A polgármester azt mondta: Budai Gyulát kijelentései miatt feljelenti, jogi úton vesz elégtételt.

Horváth Klára kedden - miután maga is megnézte a Fidesz honlapján a vele összefüggésbe hozott szerződést - az MTI megkeresésére azt mondta, hogy továbbra is cáfolja, hogy az a dokumentum valódi lenne, és továbbra is fenntartja az általa az előző napon az ügyben elmondottakat.

Budai Gyula, a Fidesszel szövetséges Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (Magosz) szövetségi igazgatója hétfői budapesti sajtótájékoztatóján - a kölcsönszerződést bemutatva - azt mondta, hogy Horváth Klára, Bábolna MSZP-s polgármestere, parlamenti képviselő 2006-ban húszmillió forint magánkölcsönt vett fel hat hónapra az IKR Zrt. vezérigazgatójától. Ez az a társaság, amellyel idén októberben a bábolnai önkormányzat haszonbérleti szerződést kötött egy 103 hektáros földterületre, amelyből 85 hektár állami terület - mondta.

Úgy tűnik, Horváth Klára most adja vissza a kapott kölcsönt az IKR Zrt.-nek azzal, hogy ezt a társaságot hozták ki győztesnek a haszonbérleti pályázatban - fogalmazott akkor Budai Gyula.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását