2024. május 19. - Ivó, Milán

Elkészült a büdzsét bíráló közgazdászok kiadványa

Ma ismét tárgyalóasztalhoz ülnek a Fidesz képviselői azokkal a közgazdászokkal, akik november végén nyílt levélben szólították fel a parlamenti képviselőket arra, hogy ne szavazzák meg a 2010-es költségvetést.
2009. december 22. kedd 09:40 - HírExtra
A budapesti megbeszélés után bemutatják azt a kiadványt, amelynek összeállítására Orbán Viktor Fidesz-elnök kérte a közgazdászokat, hogy kiderüljön: mit jelentenek a "trükkök százai", "hogyan veri át a Gyurcsány-Bajnai-kormány" az embereket, a külföldi befektetőket, a nemzetközi szervezeteket.

Orbán Viktor - vezető fideszes politikusok társaságában - december 4-én konzultált a jövő évi büdzsét bíráló közgazdászokkal. Az akkori találkozó után Járai Zsigmond volt jegybankelnök a közgazdászok szóvivőjeként azt mondta, hogy a jövő évi költségvetés tragikus, a következő kormánynak "kemény nehézségekkel" kell majd szembenéznie. A Fidesz elnöke pedig úgy vélekedett, egyértelművé vált az a gyanú, hogy az elfogadott büdzsé egy fiktív költségvetés.

Ismert közgazdászok, köztük az Orbán-kormány időszakának több magas rangú állami vezetője november 28-án nyílt levélben szólította fel az országgyűlési képviselőket arra, hogy ne szavazzák meg a 2010-es költségvetési javaslatot, "ne sodorják újabb veszélybe az országot".

A jövő évi büdzsét azonban november 30-án 201 igen és 179 nem szavazat mellett, tartózkodás nélkül elfogadta a parlament.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását