2024. május 23. - Dezső

Az LMP nem tárgyal a Tisztelet Társaságával

Cáfolta a Lehet Más a Politika (LMP), hogy választási együttműködésről kívánna tárgyalni a Tisztelet Társasága nevű szervezettel.
2009. december 22. kedd 14:04 - HírExtra
A párt úgy fogalmazott: a Magyar Nemzet keddi cikke, amelyben az együttműködésről írnak, nem felel meg a valóságnak. Az LMP hangsúlyozta: az elmúlt hónapokban több alkalommal is kinyilvánította: egyedül méretteti meg magát az országgyűlési választásokon. Az LMP ezen túlmenően is kizár bármiféle választási együttműködést a jelenlegi politikai elithez kötődő szervezetekkel - tartalmazza a közlemény.

A Magyar Nemzet keddi számában azt írta: az MSZP, a Kapolyi László vezette MSZDP, az MDF, az SZDSZ, az LMP, a Centrum párt és az MCF Roma Összefogás Párt is tárgyalni kíván a nyugdíjasok érdekében tevékenykedő, Schmuck Andor vezette Tisztelet Társaságával egy esetleges választási együttműködésről.

Schmuck Andor, a 142 ezer regisztrált tagot és 820 nyugdíjasklubot maga mögött tudó társaság ügyvivője a lapnak elmondta, hogy december 28-án és 30-án várják az európai parlamenti (EP) választásokon indult pártok vezetőit, hogy ismertessék elképzeléseiket a nyugdíjasokat érintő kérdésekben, valamint bemutassák saját elképzeléseiket, és az esetleges választási együttműködésről tárgyaljanak.

Schmuck közölte, a megbeszélésekre a pártok elnökeit várják. A programok megismerése után a január közepén összeülő 820 fős klubvezetők tanácsa dönt, mely párttal vagy pártokkal akar együttműködni a 2010-es választásokra a Tisztelet Társasága.

A lap felidézi, hogy a Tisztelet Társasága korábban az MDF-fel működött szorosan együtt, a nyugdíjasokat képviselő szervezet a 2006-os választásokon öt képviselőt delegálhatott az MDF országos listájára. Az együttműködés alapja az örökösödési illeték eltörlése iránti közös szándék volt, ezt a céljukat sikerült is elérniük.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását