2024. május 18. - Erik, Alexandra

Demszky: még 63 millió euró a szennyvíztisztítóra

Mintegy 63 millió euróval többet fordíthat a főváros a csepeli szennyvíztisztítóra, miután az európai uniós szakbizottság két évvel meghosszabbította, négy kapcsolódó beruházás határidejét - közölte a főpolgármester csütörtökön a Fővárosi Közgyűlés ülése után újságírókkal.
2009. december 18. péntek 06:55 - HírExtra
Demszky Gábor emlékeztetett arra, hogy az EU bizottsága több kapcsolódó beruházás megépítését javasolta, ám irreális, 2010 decemberi határidőt szabott a projektek befejezésére.

A kapcsolódó beruházások között van két tehermentesítő főgyűjtőcsatorna, a szennyvíziszap-logisztikai feladatok, valamint a harmadfokú (a nitráttól és foszfáttól való) szennyvíztisztítás.

Elmondta, a főváros kezdeményezte, hogy a rendkívül szoros határidőt két évvel tolják ki, és ehhez a fővárosi lobbi mellett kérte Bajnai Gordon miniszterelnök segítségét is.
A főpolgármester bejelentette, hogy a határidő-módosítást nemrég jóváhagyta a brüsszeli szakbizottság, és erről most értesítették a fővárost.

Mint mondta, az unió elismerte, hogy az említett beruházások nem a főváros hibájából nem tudtak volna elkészülni 2010 decemberéig, hanem mert eleve nem volt reális a határidő. Utalt arra, hogy ha a határidőt nem tolják ki két évvel, akkor ezeket a pótlólagos beruházásokat nem tudták volna elszámolni az EU-nál, így a főváros nem kapna rá támogatást.

Közölte, a csepeli szennyvíztisztító beruházásának teljes összege így 63 millió euróval, 491 millió euróra emelkedik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását