2024. május 16. - Mózes, Botond

Demszky: a szocialisták megbüntettek minket

A szocialisták megbüntettek minket - kommentálta Demszky Gábor főpolgármester azt a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén, zárt ajtók mögött hozott döntést, amelyben a szocialista képviselők nem támogatták, hogy a főváros 150 millió eurós hitelkeret-szerződést kössön az Európai Beruházási Bankkal (EIB).
2009. december 17. csütörtök 07:17 - HírExtra
Az SZDSZ-es városvezető újságíróknak elmondta: a hitelkeret konstrukciói rendkívül kedvezőek voltak, 2013 decemberéig lehetett volna felhasználni. A kamat kevesebb mint 1 százalék lett volna 25 éves futamidővel, és olyan nagyberuházások önrészét lehetett volna belőle finanszírozni, mint a Margit híd felújítása, vagy az 1-es, 3-as villamos meghosszabbítása. A szerződéskötést végül csak a tíz SZDSZ-es és három MSZP-s képviselő támogatta.

A főpolgármester közölte: a javaslat arról szólt, hogy a bank biztosít egy hitelkeretet, amit csak akkor vesz fel a főváros, ha szüksége lesz rá.

Közölte: meggyőződése szerint a javaslat a város pénzügyi, gazdálkodási stabilitását biztosította volna, nem a jelenlegi, hanem a következő ciklusban, de mivel sem a szocialisták, sem az ellenzék nem szavazta meg, így a főváros elesett "egy nagyon előnyös lehetőségtől".

"Meggyőződésem, hogy mi ebben a ciklusban hozzá se nyúltunk volna ehhez a kerethez, a fővárosnak van elegendő pénze" - szögezte le.

Arra a kérdésre, hogy a szocialisták szavazata obstrukció volt-e, kijelentette: "én nem minősíteném annak, én rövidlátásnak (minősítem). Megbüntettek bennünket, valamiért, nem tudom, miért".

Az egyik oldal büntet bennünket, mert ellenzékben van, a másik meg büntet minket, mert koalícióban volt - foglalta össze a szavazás eredményét a főpolgármester.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását