2024. április 29. - Péter

Botrány az újbudai Fidesznél

Egy különös esetre hívja fel a figyelmet az újbudai önkormányzat szocialista frakciója. A helyi Fidesz frakcióvezető-helyettesének esetéről számolnak be, aki állításuk szerint az önkormányzattal fizettette ki évzáró vacsoráját.
2009. december 17. csütörtök 10:49 - HírExtra
Junghausz Rajmund az MSZP állítása szerint három önkormányzati céggel fizetette ki nagylétszámmal tartott vacsoráját. A vagyongazdálkodási bizottság alelnökének tettét elfogadhatatlannak tartja a szocialista frakció.

A vacsorára az újbudai önkormányzat hivatalának vezetői és a Vagyongazdálkodási bizottság tagjai voltak hivatalosak.

Az MSZP felszólítja Junghausz Rajmund képviselőt, hogy rendezze saját zsebéből, vagy frakciója költségvetéséből a számlát.

Hajaz a tavalyi esetre

A Fidesz eljárása különösen annak a fényében felháborító – áll közleményükben – hogy tavaly decemberben a párt újbudai szervezete közleményben ítélte el a polgármestert, hogy – a korábbi évekhez hasonlóan – évzáró vacsorát tartott az önkormányzat dolgozóinak, illetve a kerületi cégek vezetőinek.

A közlemény kiadását az sem befolyásolta – folytatják a szocialisták – hogy a vacsorán a kerületi Fidesz frakció fele jelen volt és jól érezte magát, másnap már a Magyar Hírlap Szocialista úri muri címmel írt tudósítást az eseményről, címoldalon feltüntetve, hogy az mennyibe került az adófizetőknek. A tudósítások persze elfelejtették közölni, hogy a hivatali dolgozók mindegyike részt vállalt a költségekből – kommentálják a tavalyi esetet.

Ehhez képest a Junghausz Rajmund képviselő úgy hívta meg a hivatal vezetését és a vagyongazdálkodási bizottság tagjait egy kerületi vendéglőbe, hogy a teljes számla kiegyenlítését három önkormányzati cégre hagyta – állítják a mostani eset kapcsán az újbudai szocialisták.

Felteszik a kérdést: milyen alapon fizetteti ki önkormányzati cégekkel egy Fideszes politikus a számolatlanul fogyasztott italokat, miközben néhány hónapja felháborodottan minősítették a 400 köztisztviselő lényegesen szolidabb, egy önkiszolgáló étteremben elköltött vacsoráját?

A felkért cégek egyikének egyébként az önkormányzatban nemrég szavaztattak meg 40 millió forintos hitelfelvételt. A szocialisták szerint ennek a cégnek máig nem fizették ki a kerületi Fidesz iroda felújítását.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Barát Éva Bogáta
2009. december 17. 19:49
Kedves Hozzászóló! A mocskolódó szavak gyűjtögetése helyett, a magyar helyesírás szabályzatával kellene inkább időt töltenie. Ezek után a véleményét kulturált formába öltve, no és helyesen írva, fogalmazza meg. Ahogy fogalmaz, ír, önről ad csak jellemvonásokat.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását